Liderul PPDA: Plahotniuc vrea să transforme un cartier din Chişinău într-un fel de stat în stat

Noul sediu al Partidului Democrat din Moldova
Noul sediu al Partidului Democrat din Moldova (zdg.md)
Maria Maevschi
08.12.2017

Recent, pe clădirea care a aparţinut până la începutul anului 2017 Partidului Comuniştilor, a apărut logoul Partidului Democrat. Mai mult decât atât, spicherul Parlamentului, Andrian Candu, a recunoscut că Partidul Democrat în curând se va muta într-un sediu nou, aflat pe str. Armenească 44/3 în apropierea casei de locuit a acestuia şi a naşului său, liderul Partidului Democrat, Vlad Plahotniuc.

În contextul reformei justiţiei, liderul PD şi-ar fi propus să comaseze toate organele de anchetă în acelaşi perimetru din apropierea casei sale de locuit şi a noului sediu al PD, iar instanţele de judecată ar urma să fie adunate sub acelaşi acoperiş, al fostei clădiri a Ministerului Agriculturii.

Potrivit liderului Partidului Platforma Demnitate şi Adevăr (PPDA), Andrei Năstase, este prematur să se comenteze acest subiect acum. Totodată, acesta a menţionat că la un moment dat, Plahotniuc punea chiar problema arestării lui Mihai Poalelungi (preşedintele Curţii Supreme de Justiţie n.r.), speriindu-l doar ca să obţină transferul, pentru început de ochii lumii şi de dragul reformei justiţiei, a tuturor judecătoriilor din municipiul Chişinău într-un singur sediu, la Ministerul Agriculturii. Năstase a mai specificat că pe lângă faptul că nu încap toate judecătoriile într-o singură clădire, nici măcar nu au condiţii pentru cazul în care ar fi aduse persoane reţinute.

„Totul s-a făcut la repezeală, în interesul bolnav al acestui individ care vrea să facă din cartierul aflat în perimetrul străzilor Bulgară, Ştefan cel Mare, Eminescu şi 31 August, un fel de reşedinţă proprie a lui şi a partidului său.

Între casa lui Plahotniuc şi noul sediu al PD există tuneluri subterane, astăzi sunt amenajate şi dotate cu tot felul de aparate De ce nu face Plahotniuc ziua uşilor deschise pentru presă, să meargă să-i vadă sediul care până mai ieri era la comunişti şi în condiţii foarte dubioase, prin intermediul unor oameni condamnaţi, a ajuns acum în proprietatea şi custodia lui Plahotniuc. Când vorbesc de oameni condamnaţi, mă refer la modul în care foloseşte Plahotniuc oamenii certaţi cu legea, întrucât în arsenalul său sunt tot felul de oameni certaţi cu legea”, a declarat preşedintele PPDA în cadrul emisiunii „Cabinetul din Umbră” de la Jurnal TV.

Potrivit lui Andrei Năstase, în blocul din str. Bulgară care se ştie foarte bine că locuiesc şi rudele, apropiaţii, a spus-o chiar Plahotniuc, se mai află şi un oficiu poştal care urmează a fi evacuat de acolo. „Omul face exact ce se întâmplă în Rusia, unde Gazprom este un fel de stat în stat cu edificii, apartamente. Acum trebuie să fim atenţi ce se va întâmpla cu sediul Judecătoriei Centru, cu sediul Procuraturii Generale acolo unde se insistă să se facă un bloc locativ cu spaţii comerciale”, a conchis Năstase.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor