Forţele ucrainene anunţă că armata rusă câştigă teren în regiunea Doneţk: Se duc lupte grele

Soldaţi din cadrul Gărzii Naţionale a Ucrainei
Soldaţi din cadrul Gărzii Naţionale a Ucrainei (Stringer/Anadolu via Getty Images)
Redacţia
28.04.2024

Forţele ruse au reuşit să pătrundă şi să câştige un punct de sprijin într-o parte din Oceretine, un sat de pe linia frontului din regiunea Doneţk, a declarat pe 27 aprilie Nazar Voloşin, purtător de cuvânt al Grupului militar ucrainean Hortiţia, citat de The Kyiv Independent.

Oceretine se află la aproximativ 15 kilometri nord-vest de Avdiivka, un oraş fortificat cheie capturat de Rusia în februarie. Sectorul Avdiivka a rămas unul dintre cele mai fierbinţi ale frontului, în condiţiile în care Rusia continuă operaţiunile ofensive.

"Partea (din Oceretine) în care se află inamicul se află sub controlul nostru de foc. Se iau toate măsurile pentru a împinge inamicul de acolo. Lupte grele sunt în curs de desfăşurare, situaţia se află sub controlul forţelor de apărare ucrainene", a declarat Voloşin în direct.

Potrivit purtătorului de cuvânt, forţele ruse au concentrat patru brigăzi în această direcţie. Apărătorii ucraineni îşi retrag rezervele şi iau măsuri pentru a stabiliza situaţia în direcţia Avdiivka şi a restabili controlul asupra Oceretine, a adăugat el.

Oceretine a devenit un punct central al eforturilor ofensive ruseşti în sectorul Avdiivka, iar site-ul de monitorizare DeepState arată avansuri regulate ale trupelor Moscovei mai adânc în interiorul satului.

Voloşin a declarat pe 26 aprilie că două treimi din sat au rămas sub controlul Ucrainei. De asemenea, el a precizat că trupele ruse folosesc arme chimice în încercările lor de a lua cu asalt Oceretine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor