PAS şi PPDA din R. Moldova au devenit membri ai Partidului Popular European

Obiectivul clar al PPE este câştigarea alegerilor parlamentare din 2018 pentru a da R. Moldova un guvern care să aducă ţara mai aproape de Europa, afirmă Siegfried Mureşan.
Siegfried Mureşan, Maia Sandu şi Andrei Năstase
Siegfried Mureşan, Maia Sandu şi Andrei Năstase (facebook.com/siegfried mureşan)

Partidul Acţiune şi Solidaritate, condus de Maia Sandu, şi Platforma Demnitate şi Adevăr, condusă de Andrei Năstase, au fost acceptate marţi drept partide membre ale Partidului Popular European (PPE).

”De mâine, ne apucăm de treabă: pregătim strategia pentru alegerile parlamentare din Moldova din 2018. Obiectivul PPE este clar: să câştigăm aceste alegeri şi să dăm Republicii Moldova un guvern care să aducă Moldova mai aproape de Europa. Cetăţenii Republicii Moldova merită o clasă politică mai bună decât ceea ce au avut până acum”, a scris Siegfried Mureşan pe pagina sa de socializare.

Liderul Platformei DA, Andrei Năstase notează că decizia de a admite partidele în calitate de membri observatori a fost luată cu unanimitate de voturi în cadrul Adunării Politice a PPE, desfăşurată la Bruxelles, acesta ţinând să mulţumească partenerilor europeni pentru sprijinul acordat formaţiunilor politice şi cetăţenilor R. Moldova.

În luna septembrie a.c. o delegaţie a PPE a fost la Chişinău pentru a evalua cererile de aderare a Platformei DA şi PAS în calitate de membri observatori la PPE. În prezent, din componenţa Partidului Popular European mai face parte şi Partidul Liberal Democrat din Moldova, condus de Viorel Cibotaru.

Menţionăm că la începutul anului 2017, PPE a respins cererea depusă de Partidul Popular European din Moldova (PPEM) a lui Iurie Leancă de a adera la această formaţiune politică.