Ponta îl atacă pe Băsescu din cauza "prestigiului funcţiei"

Victor Ponta
Victor Ponta (Epoch Times România)

Diferenţa între preşedintele Băsescu şi Izaura Anghel (fiica lui Bercea Mondial) este că şeful statului a avut camera de filmare în spate şi nu la acul de la cravată, a declarat vineri premierul Ponta, incriminând decizia preşedintelui Băsescu de a filma şi face publică discuţia purtată la Cotroceni cu el şi cu ministrul de Finanţe, Ioana Petrescu, pe tema reducerii CAS.

Invitat sâmbătă la Antena 3, postul TV al lui Dan Voiculescu, premierul Ponta a acuzat că discuţia despre reducerea CAS a fost o înscenare a lui Băsescu, care a încercat astfel să îşi mai repare "imaginea şifonată."

"Aici e vorba de prestigiul funcţiei. Care este diferenţa între domnul Băsescu şi Izaura Bercea? Doar că nu şi-a pus cameră la cravată, şi-a pus-o în spate. Ai o procedură care spune: veniţi la preşedintele României, se filmează, se dă la toată lumea, nu doar la prieteni, la toate posturile (...). E în regulă, e foarte bună această procedură. Altfel, domnul Băsescu s-a comportat ca domnul Bercea (...), ca cel care a filmat cu cravata, e acelaşi lucru. Ori, aici vorbim de prestigiul unei funcţii", a declarat Victor Ponta, ale cărui prestigiu şi capacitate de a ocupa funcţia de premier au fost puternic şifonate după ce înregistrarea difuzată pe pagina Alături de Preşedintele Nostru de pe Facebook, l-a arătat pe premier total nepregătit să răspundă la întrebările economice ce i s-au pus.

Victor Ponta, surprins pe picior greşit în respectiva filmare, a mai declarat că, începând cu 1 ianuarie 2015, trebuie stabilită o regulă legată de modul în care se fac publice înregistrările discuţiilor de la Cotroceni. Premierul, care, după toate probabilităţile, va candida pentru cea mai înaltă funcţie în stat, a mai precizat că el unul nu va face publice lucruri private şi a subliniat că dacă oamenii discută numai în faţa camerelor de luat vederi, nu se vor mai putea lua decizii, la un moment dat.

Care este diferenţa între domnul Băsescu şi Izaura Bercea? Doar că nu şi-a pus cameră la cravată, şi-a pus-o în spate

"Eu nu voi face acest lucru, să încep să povestesc lucruri private. (...) Mi se pare că este un punct până la care fiecare trebuie să ştie că este partea de transparenţă, după care, dacă oamenii discută numai în faţa camerei de luat vederi, să ştiţi că va fi imposibil să luăm, la un moment dat, decizii', a conchis premierul, citat de Realitatea TV.