Dialogul surzilor pe tema CAS Băsescu - Ponta & Petrescu [video]

Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014
Traian Băsescu, 31 ianuarie 2014 (Sean Gallup / Getty Images)

După ce premierul Ponta l-a acuzat pe şeful statului că ar fi fost bădăran luni cu Ministrul de Finanţe în timpul discuţiilor privind negocierea CAS, preşedintele Băsescu a dat publicităţii înregistrarea video a emisiunii, pentru a demonstra că premierul a minţit, din nou şi că eşecul negocierilor nu se datorează "bădărăniei" sau faptului că ar avea agende politice, cum a acuzat Ponta ci incapacităţii guvernanţilor de a explica pe cifre cum poate fi compensată reducerea CAS.

Fişierele video cu înregistrarea întâlnirii Băsescu - Ponta pot fi vizionate pe pagina oficiala Epoch Times.

Din înregistrare reiese că, aşa cum a declarat preşedintele Băsescu în timpul conferinţei de presă susţinute la Cotroceni, echipa Ponta/Petrescu au venit nepregătiţi, şi nu au prezentat "argumente" cifrice" ci argumente de ordin emoţional, din gama, "cred din suflet în această măsură", "vă asigur că e bună" etc.

După ce i s-au cerut sursele din care va compensa cele 11 miliarde deficit bugetar (5 miliarde din reducerea CAS) plus 6 miliarde MTO (Medium Term (Budgetary) Objective - Obiectiv bugetar pe termen mediu, Ioana Petrescu l-a asigurat încă o dată pe şeful statului "că va fi bine", că reducerea CAS e sustenabilă, cât despre surse, ei bine, Petrescu a garantat ca, în momentul în care se va aproba bugetul pe 2015, acestea vor fi "clare."

Preşedintele Băsescu a întrebat-o într-adevăr pe Ioan Petrescu unde şi-a făcut studiile, opinând după aceea că din câte ştie el de al Harvard, unde a studiat Ministrul de Finanţe ies economişti care discută pe cifre, în timp ce doamna ministru a vorbit ca un un parlamentar.

"Doamnă, am zis că... Unde aţi zis că aţi terminat? La Harvard, la Oxford?", i s-a adresat Băsescu Ioanei Petrescu, care a răspuns:"La Harvard", a răspuns Petrescu.

"Roubini, economist de Harvard. Mă aşteptam la argumente de genul lui", i-a spus preşedintele ministrului de Finanţe, reprosandu-i aceştia că nu a venit cu cifre de unde să reiasă concret cum va compensa deficitul la buget.

"Doamnă, îmi puteţi trimite mâine o fişă a acestei găuri, cum o acoperim?" a întrebat-o Băsescu pe Ioana Petrescu care i-a recomandat din suflet reducerea CAS.

Doamna ministru nu s-a angajat să trimită hârtia din care rezulte cum va acoperi deficitul bugetar, în schimb premierul a promis că în momentul în care guvernul va avea proiectul legii bugetului votat de Parlament, cu siguranţă îl va trimite la Băsescu sau la noul preşedinte spre promulgare.

"Ne descurcăm, mergem în direcţia bună! a răspuns premierul la argumentele de natură economică formulate de Băsescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne