Premierul MTO sare la jugulara lui Băsescu: „Când te bagi în cocină, te mănâncă porcii!”

Victor Viorel Ponta
Victor Viorel Ponta (Epoch Times România)

După ce imaginea sa dându-şi ochii peste cap la Cotroceni în timpul discuţiilor despre CAS a făcut folclor, acronimul MTO devenind chiar mai celebru decât "Fă"-ul adresat ministrului Doina Pană, Ponta îl acuză pe şeful statului de lipsă de respect, ba, mai mult, se lansează în insulte de grotă:

"Îmi pare rău şi am făcut o greşeală că m-am dus la Cotroceni. Eu am gândit instituţional că între instituţii trebuie să existe respect, dar m-am învăţat: când te bagi în cocină, te mănâncă porcii!", a spus Ponta, în şedinţa de guvern, afirmând că în decembrie (luna când va fi pus în funcţie noul preşedinte) va trebui restabilit prestigiul instituţiei prezidenţiale.

Potrivit Realitatea, premierul a adăugat că România este o ţară în care "EBA (Elena Băsescu - n.r.) şi Udrea se pricep mai bine la economie decât cei de la Harvard", dar că vrea să transmită un mesaj pentru toţi tinerii pregătiţi din România, "că EBA şi Elena Udrea, care au criticat prestaţia dezastruoasă a ministrului Petrescu la Cotroceni, sunt doar o parte a acestei societăţi".

Supărarea premierului porneşte de la difuzarea de către preşedintelui Băsescu a înregistrării discuţiei avute cu Ponta şi Ministruţa Harvard, cum a "alintat-o" CTP pe Ioana Petrescu, pe tema reducerii CAS.

Înregistrarea, înfăţişând-o pe doamna ministru dând din gene, oftând şi incapabilă să prezinte cifre din care să rezulte că reducerea CAS-ului din octombrie este sustenabilă, alături de un Ponta profund nedumerit când şeful statului l-a întrebat de MTO (provizionul de risc bugetar cerut de UE pentru prevenirea dezechilibrelor) au stârnit pe rând haz, stupoare, uluire plus valurile aferente de sarcasm.

"Ministruţa" Harvard a fost persiflată că ar fi intrat la facultate pe locurile pentru rromi, că face reclamă universităţii Spiru Haret care devine o perlă a universităţilor în cazul în care Petrescu este un reper al calităţii învăţământului la Harvard, cât despre premier s-au spus aceleaşi lucruri care se spun de ani de zile şi anume că este incompetent, nepregătit şi mincinos.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne