Macovei: Ponta şi PSD ne duc spre ruşi, în timp ce 298 de oameni au fost omorâţi cu sprijin rusesc

Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

În contextul tragediei avionului de pasageri al companiei Malaysia Airlines, care a fost doborât în estul Ucrainei, europarlamentarul PDL Monica Macovei a declarat vineri, pe blogul personal, că premierul Victor Ponta şi PSD ne duc spre ruşi, în timp ce alte state NATO şi SUA susţin că cei 298 de oameni au fost omorâţi cu sprijin rusesc.

„În Ucraina a avut loc a crimă. 298 de oameni au fost ucişi când avionul în care erau a fost lovit de o rachetă trasă de pe teritoriul Ucrainei controlat de separatiştii pro-ruşi. Preşedintele SUA a spus astăzi că nu ar fi fost posibil ca separatiştii pro-ruşi să doboare un avion fără a avea armament venit din Rusia şi fără ajutorul Rusiei. Tot Preşedintele SUA a spus „vrem adevăr şi justiţie”. Uciderea celor 298 de oameni este o crimă împotriva umanităţii şi un act de terorism. Românii, însă, nu au auzit asta de la Ponta şi PSD. În vocabularul şi mintea lui Ponta nu există cuvintele „adevăr si justiţie” şi nici intenţia condamnării publice a implicării Rusiei în omorârea a 298 de oameni”, a evidenţiat Monica Macovei.

Europarlamentarul este de părere că premierul Ponta şi PSD-ul au avut reacţii slabe si penibile, la polul opus reacţiilor SUA şi altor state NATO, ceea ce arată încă odată că intenţia lor este să ne duca spre ruşi.

„Ministrul Apărării Duşa si PSD s-au bâlbâit, au spus prostii şi au mimat o „neutralitate” favorabilă Rusiei. Aşa au reacţionat şi în februarie 2014, când ucrainenii mureau pentru libertate la Kiev”, a adăugat aceasta.

Monica Macovei este de părere că moartea celor 298 de oameni nevinovaţi este consecinţa directă a modului în care reacţionează Rusia atunci când libertatea şi democraţia se apropie de graniţele ei: brutal, prin violenţă şi crimă.

„Implicarea Rusiei în destabilizarea Ucrainei a dus acum şi la uciderea a 298 de oameni printr-o lovitură de rachetă. Dictatura nu este o opţiune pentru România, însă se pare că pentru Guvernul Ponta aceasta este opţiunea. Aceasta nu este opţiunea mea şi a oamenilor care iubesc libertatea”, a subliniat fostul ministru al Justiţiei.