Turcescu îl dinamitează pe Ponta: Ţine ascuns un raport extrem de compromiţător pentru el şi „famiglia” Voiculescu

Victor Ponta, preşedinte PSD
Victor Ponta, preşedinte PSD (Epoch Times România)

Jurnalistul Robert Turcescu a publicat miercuri, pe blogul personal, un raport întocmit de Corpul de Control al Primului Ministru Victor Ponta care este ţinut secret în diferite sertare din Palatul Victoria pentru că reprezintă „o bombă cu ceas” care poate exploda direct în faţa premierului şi a „famigliei” Voiculescu.

„Priviţi cu atenţie fotografiile de mai jos. Le vedeţi pentru prima dată, va garantez, şi e foarte posibil să declanşeze un nou dosar penal. Pentru că faptele sunt grave! E vorba de un raport de control de aproape 200 de pagini întocmit de Corpul de Control al Primului Ministru în funcţie (Victor Viorel Ponta). Deşi s-a lucrat la el aproape un an de zile, iar raportul este plin de date importante, acest document a fost şi este în continuare ţinut secret în diferite sertare din Palatul Victoria pentru că reprezintă o bombă cu ceas care poate exploda direct în faţa premierului. De suflul exploziei nu scapă nici Dan Voiculescu. Pentru că, desigur, atunci când e vorba de bani publici apare de unde nu te aştepţi şi „famiglia” Voiculescu”, scrie Turcescu.

Jurnalistul a informat că raportul de control conţine o verificare „la sânge” a activităţii Comisiei de Acreditare a Spitalelor (CoNAS) din perioada 01.01.2009 şi până la 31.07.2012 - perioada mandatelor Boc şi Ungureanu.

„Teoretic, Ponta n-are treabă. Practic însa, veţi vedea că Victor Ponta e direct implicat, cu semnatura lui cu tot de data asta, într-o situaţie extrem de suspectă. O situaţie care explică şi de ce acest document la care s-a lucrat pe brânci un an de zile e ţinut secret şi „uitat” prin sertarele Palatului Victoria”, a adăugat acesta.

Turcescu aminteşte că în toamna anului 2013, B1 TV şi Hotnews dezvăluiau nişte întâmplări incredibile: „O agenţie de turism- în care fiica cea mică a mogulului Dan Voiculescu (Camelia Voiculescu n.r.) deţinea la acel moment majoritatea acţiunilor – a câştigat în martie 2011 un contract cu o instituţie a statului destul de puţin cunoscută: Comisia Naţională de Acreditare a Spitalelor (CoNAS). Scopul contractului, atribuit prin achiziţie directă, era organizarea mai multor deplasări în străinătate. Presa a scris atunci despre contract, dar nimeni nu a putut profeţi că, pentru câţiva angajaţi ai CoNAS, urma o călătorie în jurul lumii pe bani publici”.

„Pe scurt, e vorba de vreo 2,5 milioane de euro! Ar fi trebuit să fie bani acordaţi printr-un proiect european, dar în cele din urmă proiectul a fost respins, banii erau însă deja cheltuiţi, aşa că paguba sau gaura, spuneţi-i cum vreţi, a fost dată bugetului de stat. Firma de turism a fetei lui Voiculescu şi-a umplut însă conturile. Despre acest contract, dar şi despre multe alte nenorociri pe bani publici vorbeşte raportul de 200 de pagini al Corpului de Control al Primului Ministru (Victor Ponta) privind activitatea CoNAS. Şi, credeţi-mă, e un raport făcut temeinic. Pentru început, câteva pagini în care apar numele unor personaje despre care vom vorbi în continuare. Repet, le vedeţi pentru PRIMA OARĂ!”, scrie Robert Turcescu pe blogul său.

Acesta arată că deşi acest raport există (chiar dacă e ţinut ascuns) şi din el reiese profilul cel puţin neclar al personajului Petrache Valentin Florin, fost director al Direcţiei Resurse Umane şi Comunicare din CoNAS, dar şi preşedinte al acestei instituţii, a fost delegat de Ponta să primească atribuţiile de preşedinte al CoNAS.

Documentul prezentat de Turcescu redă o istorie scurtă a celor care au condus începând cu anul 2009 şi până în 31.07.2012 CoNAS. Avem, aşadar: 22.01.2009-29.08.2011 mandatul de preşedinte CoNAS al domnului Şerban Romulus Dan, 29.08.2011-14.02.2012 mandatul de preşedinte CoNAS al domnului Petrache Florentin Valentin, 14.02.2012 şi până la finalizarea raportului Corpului de Control (31.07.2012) mandatul de preşedinte CoNAS al domnului Lukacs Vilmos.

„Aceşti trei oameni, în diferite momente din perioada 2009-2012 se fac responsabili, potrivit raportului de 200 de pagini, de activitatea dezastruoasă, dar stipendiată cu mulţi bani publici a CoNAS. La finalul raportului, controlorii lui Ponta propun chiar sesizarea DNA în legătură cu faptele constatate. Iată, spre exemplu, capitolul din raport referitor la felul în care CoNAS a încheiat cu firma de turism a fiicei lui Voiculescu (Blue Sky Turism SRL) contractul prin care sute de angajaţi ai statului au fost plimbaţi prin lumea largă, din America de Sud şi până în îndepărtata Asie. Ştiu, sunt pagini multe, dar rezumatul lor se poate face într-o frază: firma Voiculeştilor a ieşit pe plus, bugetul a ieşit pe minus, oligarhul a fost fericit şi mulţumit, iar angajaţii CoNAS plus o parte din familiile şi prietenii lor au fost şi ei mulţumiţi şi fericiţi că au văzut lumea pe banii statului”, a remarcat Robert Turcescu.

Jurnalistul a scos în evidenţă faptul că, de data aceasta, în ciuda faptului că raportul descrie o serie de fapte grave, premierul Victor Ponta nici măcar nu a deschis acest subiect, ca să nu mai vorbim de sesizarea DNA.

„Fiind vorba de fapte grave petrecute în perioada Boc-Ungureanu, poate v-aţi fi aşteptat să fi vorbit guralivul premier Victor Viorel Ponta şi despre acest raport. Ba, aşa cum a făcut-o cu alde Videanu, Udrea şi alţii poate v-aţi fi aşteptat să sesizeze DNA! Nu e cazul: raportul zace ascuns în sertarele de la Palatul Victoria şi, probabil, dacă nu l-aţi fi văzut acum, aici, nu aţi fi aflat niciodată despre existenţa lui. De ce? E simplu, dar e grav! Citiţi în continuare.

În primul rând, fiind vorba de Voiculescu şi a lui fiică e clar că Ponta se teme de furia oligarhului şi a Antenelor. Vă daţi seama ce-ar însemna ca un raport al Corpului de Control al Primului Ministru în care se vorbeşte despre cum a făcut afaceri oneroase, pe bani publici, o instituţie a statului (CoNAS) cu o firmă a lui Voiculescu să fie trimis la DNA?! Jihad anti-Ponta la Mihăiţă Gâdea, plus alarma de grad zero în marea Coaliţie de Guvernare!”, a precizat acesta.

Turcescu a subliniat că partea cu adevărat suspectă abia acum începe. Din documente se remarcă insistenţa cu care revine în atenţia celor ce au verificat activitatea CoNAS, numele unui domn, Petrache Florin Valentin. Acesta a fost, pe rând sau chiar în acelaşi timp, director al Direcţiei Resurse Umane şi Comunicare din CoNAS, dar şi preşedinte al acestei instituţii.

„În cele 200 de pagini ale raportului de control, numele domnului Petrache apare de zeci de ori şi nu numai în legătură cu afacerea CoNAS- Blue Sky Turism (Voiculescu), ci şi în alte speţe din care rezulta aplecarea domnului Petrache spre afaceri pe bani publici făcute la limita sau chiar cu încălcarea legii. Repet, ca să fie clar: nu sunt constatările mele, ci ale Corpului de Control al premierului Ponta! Şi acum, BOMBA: deşi acest raport există (chiar dacă e ţinut ascuns) şi din el reiese profilul cel puţin neclar al personajului Petrache Valentin Florin, deşi e un raport scris chiar de oamenii lui Ponta, ce credeţi că a făcut premierul Victor-Viorel? Ei bine, da, pe 3 martie anul acesta, premierul Ponta i-a delegat lui Petrache Valentin atribuţiile de Preşedinte al CoNAS!

Noaptea minţii! Deci al tău Corp de Control îl găseşte cu mari bube în cap pe unul de la CoNAS şi tu, premier, insişti să-l faci Preşedinte peste tarlaua bugetară pe care ţi-au scris oamenii tăi că a jefuit-o! De ce? Care este explicaţia? E omul cuiva important acest Petrache? Se supăra Voiculescu dacă-l trimiteai cu tot cu afacerile lui la DNA? Abia aştept răspunsurile domnului Ponta!”, a subliniat Robert Turcescu.

În paginile care cuprind capitolul Concluzii al raportului făcut de Corpul de Control al premierului Victor Ponta legat de activitatea CoNAS, jurnalistul a remarcat un lucru incredibil.

„Dincolo de faptele penale semnalate de inspectorii de control şi dincolo de propunerile lor printre care se numără şi trimiterea acestui raport la DNA, vă rog să priviţi cu atenţie sublinierea făcută cu culoarea verde. Va spun la final de ce! Da, stimaţi cititori: deşi pe zeci de pagini se vorbeşte în capitolele raportului despre ilegalităţile făcute în contractul dintre CoNAS şi firma familiei Voiculescu, atunci când sunt scrise concluziile raportului această speţă este pur si simplu scoasă/rasă/ştearsă din paginile finale! Felix a venit, s-a servit şi a dispărut. Aveţi legatura, domnu’ Ponta!”, a încheiat Robert Turcescu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne