Piatră misterioasă intactă după un incendiu devastator în Muzeul Naţional al Braziliei

Meteoritul Bendegó
Meteoritul Bendegó (Captură imagine Tv Globo)

Muzeul Naţional al Braziliei a fost lovit, duminică seară, 2 septembrie, de un teribil şi devastator incendiu, care a provocat daune ireparabile patrimoniului cultural.

Museo Nacional din Río de Janeiro în flăcări
Museo Nacional din Río de Janeiro în flăcări (captură web)

Totuşi, în mijlocul acestui dezastru, un obiect a reuşit să scape „nevătămat”.

Potrivit celor raportate de Infobae, experţii au fost surprinşi să descopere că o piatră misterioasă a rezistat în flăcările incendiului violent: un fragment de meteorit.

Meteoritul Bendegó
Meteoritul Bendegó (Foto/Museo Nacional de Brasil)

Meteoritul Bendegó a fost găsit în 1784 în oraşul Sento Se, la nord de Bahia, şi făcea parte din cea mai mare colecţie de meteoriţi din Brazilia, formată din 62 de piese.

Aceste pietre cad din spaţiu şi sunt fragmente de corpuri extraterestre, cum ar fi asteroizi sau comete, care supravieţuiesc trecând prin atmosfera Pământului, dar originea lor este încă un mister.

Focul a distrus total Muzeul Naţional din Rio de Janeiro, o clădire veche de 200 de ani care găzduia artefacte egiptene, artă greco-romană, peste 20.000 de obiecte legate de istoria ţării şi unele dintre cele mai vechi fosile descoperite în Brazilia. Nu a fost raportat niciun prejudiciu uman.

Mai multe informaţii: Globo Play, Infobae

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură