PAS: Unul dintre cele mai strategice obiective ale R.Moldova riscă să devină aeroport intern al Federaţiei Ruse

PAS intenţionează să depună o moţiune de cenzură împotriva Guvernului Chicu şi o interpelare către Procuratura Generală, solicitând explicaţii cu privire la cum a fost posibilă această tranzacţie.
Aeroportul Internaţional Chişinău
Aeroportul Internaţional Chişinău (facebook.com)

În contextul anunţului făcut luni dimineaţa de către Compania NR Investments Limited care a renunţat să mai cumpere cota de 95 la sută din Avia Invest SRL - compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău (AIC), Partidul Acţiune şi Solidaritate, a făcut o declaraţie cu privire la vânzarea Aeroportului către miliardarul rus Andrei Goncearenko.

”Ultimele evoluţii în cazul Aeroportului Chişinău arată că înţelegerea dintre Dodon - PSRM şi Plahotniuc - PDM cuprinde şi schimbarea proprietarilor Aeroportului Chişinău. Astfel, noul proprietar devine miliardarul rus Andrei Goncearenko, iar unul din cele mai strategice obiective ale ţării cade sub controlul direct al unei ţări străine, riscând să devină astfel aeroport intern al Federaţiei Ruse”, se arată într-un comunicat PAS.

În această ordine de idei, membrii PAS au punctat că devine tot mai clară graba cu care socialiştii şi democraţii au demis guvernul Sandu, care ar fi împiedicat o astfel de tranzacţie.

„Pentru motivele arătate, deputaţii PAS vor depune o interpelare către Procuratura Generală prin care vor cere explicaţii cum a fost posibilă această tranzacţie în condiţiile în care, din informaţia publică, rezultă că posibilitatea de a ceda cotele şi capitalul Avia Invest este blocată şi în prezent.

De asemenea, analizăm opţiunea depunerii unei moţiuni de cenzură împotriva Guvernului Chicu care acţionează vădit împotriva interesului naţional al Republicii Moldova”, a adăugat PAS în declaraţia sa.

De menţionat că administraţia Aeroportului Internaţional Chişinău a confirmat informaţiile apărute în mass-media cum că omul de afaceri din Federaţia Rusă Andrei Goncearenko este beneficiar al companiei „Komaksavia Airport Invest” Ltd.

Mai mult decât atât, Conducerea Aeroportului a precizat că Andrei Goncearenko este fost top-manager al Companiei „Gazprom”, cu interese de afaceri în diferite domenii precum construcţii, dezvoltarea infrastructurii, imobiliare şi comerţ.

„Printre priorităţile mele se numără construirea unei noi piste de decolare-aterizare pentru avioanele de mari dimensiuni, precum şi a unui nou terminal, care va fi cel mai modern din regiune”, a declarat Goncearenko, potrivit unui comunicat al Aeroportului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe