PL, cu privire la construirea altor 2 aeroporturi în Moldova: Regimul mafiot a fost reinstaurat

Dodon vrea să-l protejeze şi să-l copieze pe Plahotniuc, respectiv să-şi facă şi el un aeroport, împreună cu mafioţii săi din Rusia, care au undă verde de la Putin, să albească banii furaţi anterior în CSI, inclusiv în Moldova, pentru ca totul să rămână în „familie”, au punctat liberalii.
Aeroportul International Chişinău
Aeroportul International Chişinău (facebook.com / Andrei Năstase)

„Înlăturarea lui Dodon, a întregului regim mafiot şi Unirea cu România, aceasta este soluţia, nu construcţia de noi aeroporturi”, a declarat conducerea Partidului Liberal, în contextul în care luni, 2 decembrie, preşedintele Dodon a anunţat că vrea încă două aeroporturi în nordul şi sudul Republicii Moldova pentru care va obţine bani din parteneriate publice-private.

Considerându-l pe Dodon „un bufon rupt de realitate şi aflat cu capul în nori, care confirmă încă o dată că este sluga lui Plahotniuc”, liberalii au punctat că moldovenii pleacă la Iaşi pentru că este parte a Uniunii Europene şi preţurile sunt mai mici, dar nu „pentru a zbura”, aşa cum a afirmat Dodon.

Potrivit unui comunicat al PL, pentru ca cetăţenii Republicii Moldova să aibă o viaţă mai bună, să nu se chinuie şi să se spetească pentru mafioţii Dodon, Plahotniuc, Şor şi alţii, să se ia în consideraţie următoarele:

- companiile low-cost zboară şi de pe Aeroportul Chişinău, exact cum zboară de la Iaşi, însă din cauză că nu suntem în NATO şi UE, condiţiile sunt diferite, iar preţurile mai mari, la fel ca la toate: alimente, haine, automobile etc.;

- Aeroportul Chişinău nu a atins maximul său de capacitate, construirea altor aeroporturi înseamnă de fapt sabotarea acestuia şi îngreunarea plăţii creditelor la BERD şi alţi finanţatori internaţionali, ceea ce poate duce chiar la falimentarea lui. În general, aeroporturile nu se fac la distanţă de 200 de km unul de altul, ci la distanţe care asigură cel puţin o oră de zbor, cu tot cu decolare şi aterizare - adică 500 km. Ceea ce observăm de fapt, este că Dodon vrea să-l protejeze şi să-l copieze pe Plahotniuc, respectiv să-şi facă şi el un aeroport, împreună cu mafioţii săi din Rusia, care, după ce au scos bani furaţi din RM şi i-au dus în Grecia, Cipru şi toată Europa şi având probleme în acest sens, au undă verde de la Putin, să albească banii în CSI, inclusiv în Moldova, pentru ca astfel să facem parte din “Русский Мир” (lumea rusă) şi totul să rămână în familie («всё в семью»), în familia mafiei din Rusia şi fosta URSS;

- prioritatea în RM este de a investi 100-200 milioane Euro şi mai mult în oraşele şi satele Moldovei, unde la Chişinău proiectele europene sunt blocate sau trenează, iar restul oraşelor şi satelor abia supravieţuiesc sau sunt în ruină;

- lumea moare de cancer "pe capete" în RM. La Spitalul Oncologic sunt rânduri interminabile, nu numai saloanele, dar şi coridoarele sunt pline. Prioritate în RM este să se investească în utilaj de sănătate în special de descoperire precoce şi tratare a cancerului şi astfel asigurat dreptul constituţional la sănătate, pentru ca cetăţenii RM să nu moară cu zile. Pe socialişti îi interesează asemenea subiecte sociale??? NU;

- prin aceste declaraţii, trebuie să se înţeleagă faptul că Dodon oferă protecţie pentru businessurile lui Plahotniuc şi nu i le atinge. Declaraţiile lui Dodon trebuie înţelese în felul următor: pentru ca Aeroportul Chişinău să rămână mai departe pe mâna tandemului Plahotniuc - Rothshild, ne trebuie alte aeroporturi... Deşi au trecut 6 luni, „Aeroportul Chişinău”, „Air Moldova”, precum şi alte companii de stat privatizate fraudulos, nu au fost returnate. Investigaţia privind furtul miliardului este moartă şi despre ea nu se mai spune nimic. La fel, prosperă şi merg înainte toate afacerile şi şantierele lui Plahotniuc: Arena Chişinău, Hotelul Codru, complexul Oasis.

„Toată această diversiune cu 'încă două aeroporturi' nu reprezintă altceva decât protecţie pentru Plahotniuc şi afacerile sale, reprezintă preţul plătit de Dodon pentru a avea alianţa cu PD. Regimul mafiot a fost reinstaurat, ceea ce trebuia de demonstrat”, au conchis liberalii.