NR Investments Limited renunţă la cumpărarea cotei de 95% din compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău

Aeroportul International Chişinău
Aeroportul International Chişinău (facebook.com / Andrei Năstase)

Compania NR Investments Limited a anunţat, într-o declaraţie oficială, că renunţă să cumpere cota de 95 la sută din Avia Invest SRL, compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău, relatează UNIMEDIA.

„NR Investments Limited, vehiculul de investiţii din Guernsey, confirmă astăzi că şi-a cedat interesul pentru Komaksavia Airport Invest Ltd şi nu mai deţine interes indirect pentru Avia Invest S.R.L”, se arată într-un comunicat emis de NR Investments Limited.

Menţionăm că la sfârşitul lunii august curent, NR Investments Ltd a achiziţionat integral compania Komaksavia Airport Invest Ltd, înregistrată în Cipru, astfel devenind indirect ultimul beneficiar efectiv al Avia Invest SRL, cu 95% dintre acţiunile acesteia, în pofida faptului că, potrivit autorităţilor R. Moldova, ar fi fost aplicat sechestru pe capitalul social al firmei deţinătoare a contractului de concesiune a Aeroportului Internaţional Chişinău.

Atunci, Nathaniel Rothschild s-a declarat beneficiarul exclusiv al NR Investment, care a achiziţionat 95% din compania Avia Invest. Potrivit acestuia, compania dată ar fi fost „un partener financiar puternic şi va contribui cu o bogată experienţă în domeniu în beneficiul aeroportului”.

Amintim că un acord de achiziţionare a cotei de 95% din compania concesionară a Aeroportului Internaţional Chişinău a fost ratificat între reprezentanţii Avia Invest şi beneficiarul exclusiv al NR Investments, Nat Rothschild, la 19 august.

De menţionat că acordul de concesionare a Aeroportului Internaţional Chişinău a fost semnat pe 30 august 2013, între Agenţia Proprietăţii Publice şi compania Avia Invest, fondată pe 2 august 2013, cu un capital social de 85,1 milioane de lei, divizat în părţi egale între firmele ruseşti Habarovski Aeroport şi Kolomenski Zavod.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe