Dumitru Alaiba: „Guvernul Dodon” nu vrea să redea statului Aeroportul Internaţional Chişinău

Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova
Dumitru Alaiba, deputat în Parlamentul R. Moldova (parlament.md)

Deputatul blocului ACUM - PAS Dumitru Alaiba susţine că „Guvernul Dodon” nu vrea să redea statului Aeroportul Internaţional Chişinău de aceea „au inventat o diversiune, un narativ fals. Ei înlocuiesc problema lansând discuţii despre construcţia altor două aeroporturi. Dodon şi ai lui ne manipulează încercând să înlocuiască problema.”

„Suntem în a treia săptămână şi nu au spus niciun cuvânt despre întoarcerea aeroportului. Nu cumva preavestitul împrumut din Rusia, în condiţii neclare şi probabil păguboase pentru noi, vine inclusiv pentru aceste 'obiecte de infrastructură'?

Aceste două subiecte au apărut din senin şi sunt promovate în paralel într-un mod foarte suspect. Ar fi prea simplu”, scrie parlamentarul pe pagina sa de Facebook.

În context, Dumitru Alaiba atenţionează că orice proiect de asemenea anvergură începe de la un studiu de fezabilitate, elaborarea căruia durând de la 6 luni la un an, unde se calculează costurile şi beneficiile.

„Studiul trebuie elaborat de o companie cu renume şi experienţă şi în niciun caz în timp de o săptămână, de un ONG despre care nimeni nu a auzit, cum a fost cazul Arenei Chişinău. Se iau decizii importante din banii contribuabililor. Este un apel la responsabilitate faţă de banii oamenilor”, conchide acesta.

În ultimul timp, atât premierul Chicu, cât şi Dodon vorbesc la unison că un singur aeroport internaţional în Republica Moldova reprezintă un element de monopol, iar dezvoltarea unor noi aeroporturi internaţionale va crea condiţii de competitivitate în domeniu.