Igor Dodon doreşte încă două aeroporturi în Moldova. Expert: Cu investiţii ar putea veni Rusia şi China

Aeroportul International Chişinău
Aeroportul International Chişinău (facebook.com / Andrei Năstase)

Preşedintele Igor Dodon, după întrevederea „săptămânală” de luni, 2 decembrie, cu Zinaida Greceanîi şi Ion Chicu, a declarat că vrea încă două aeroporturi în nordul şi sudul Republicii Moldova pentru care va obţine bani din parteneriate publice-private, fără a oferi alte detalii.

„Foarte mulţi cetăţenii merg la Iaşi pentru a zbura. Evident că este nevoie de liberalizare. Considerăm că trebuie să avem un aeroport internaţional la nord şi altul la sud, pentru a le permite companiilor low-cost să intre pe piaţă”, a adăugat Dodon.

În context, politologul Dionis Cenuşă menţionează că, citind declaraţiile preşedintelui Dodon te întrebi dacă el ştie exact ce “zboară” în Moldova.

„De când companiile Wizzair sau LOT, foarte active în Moldova, nu mai sunt low-cost?”, se întreabă analistul, precizând că Dodon propune crearea de infrastructură pentru aeroporturi noi care ar trebui să atragă companii low-costuri, tot din acelea deja prezente.

Dionis Cenuşă subliniază că de fapt este nevoie de o cercetare amplă înainte de a face declaraţii politice. „Dar senzaţia mea este că se pregăteşte terenul pentru noi investiţii, din Estul apropiat şi cel îndepărtat. Să vedem dacă ruşii şi/sau chinezii vor apărea în imagine în cele din urmă.”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe