PAS a depus denunţul la Procuratura Generală în privinţa acţiunilor ilegale ale lui Dodon

Dodon nu ar acţiona în favoarea cetăţenilor R. Moldova conform prevederilor Constituţiei şi jurământului asumat la învestire, ci promovează deschis interesele altui stat – Federaţia Rusă, afirmă Partidul Acţiune şi Solidaritate.
Maia Sandu şi Igor Dodon
Maia Sandu şi Igor Dodon (Epoch Times Romania)

Partidul Acţiune şi Solidaritate (PAS) a depus marţi la Procuratura Generală a Republicii Moldova denunţul prin care solicită ca Igor Dodon să fie tras la răspundere penală pentru comiterea a două infracţiuni.

”După cum am promis, astăzi, PAS a depus un denunţ penal în adresa Procurorului General cu privire la acţiunile lui Igor Dodon pentru comiterea a două infracţiuni: de ”Trădare de Patrie” articolul 337 Cod Penal şi de acţiuni intenţionate îndreptate spre ”Aţâţarea vrajbei diferenţierii şi dezbinării naţionale etnice, rasiale sau religioase” articolul 346 CP al RM”, a declarat Sergiu Litvinenco după depunerea cererii în cancelaria procuraturii.

Concomitent cu solicitarea de tragere la răspundere penală, s-a solicitat Procurorului General să sesizeze Parlamentul R. Moldova, în conformitate cu prevederile din Constituţie, în vederea punerii sub acuzare a lui Igor Dodon.

Juristul de la PAS a menţionat că deşi se ştie că organele procuraturii nu sunt independente fiind controlate politic, ele totuşi sunt plătite din banii publici aşa că trebuie să-şi facă datoria în interesul cetăţeanului şi nu în interesul partidelor sau a persoanelor politice.

PAS condus de Maia Sandu cere sancţionarea şefului statului pentru faptul că ar fi „promotor” al intereselor ruseşti, nu ale celor moldovene, ar utiliza finanţări obscure, ar submina relaţia Republicii Moldova cu ţările vecine, ar stimula separatismul găgăuz şi ar promova un model respins de către majoritatea cetăţenilor în soluţionarea conflictului transnistrean.

Menţionăm că anterior, şi fostul preşedinte al Curţii Constituţionale, Alexandru Tănase, a declarat că Igor Dodon ar incita la separatism, lucru prin care a devenit demult incompatibil cu funcţia pe care o deţine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe