Dodon: Guvernarea democrată merge spre "înrăutăţirea relaţiilor cu Rusia"

În replică la decizia lui Candu şi Filip de a boicota şedinţa Consiliului de Securitate, Dodon susţine că nu dorea să impună revizuirea deciziei de guvern în privinţa lui Rogozin, ci doar să afle detalii despre motivele ei.
Igor Dodon
Igor Dodon (presedinte.md)

Preşedintele Republicii Moldova Igor Dodon se declară a fi uimit de poziţia absolut eronată a reprezentanţilor Guvernului şi majorităţii parlamentare democrate de nu se prezenta la şedinţa Consiliului Suprem de Securitate (CSS) menţionând că acestea fie nu au argumente suficiente pentru a-şi susţine poziţia pe mai multe subiecte, inclusiv pe cazul Rogozin, fie pur şi simplu preferă să fugă de răspunderea pentru gesturile pe care le-au comis. Mai mult, în opinia preşedintelui, autorităţile doresc să creeze o nouă stare de tensiune între Moldova şi Federaţia Rusă.

”Am aşteptat o discuţie bazată pe argumente, dar ei au bătut în retragere. Dar mi se pare că e mai grav decât atât şi se confirmă suspiciunile noastre că majoritatea parlamentară şi Guvernul merg în mod deliberat la înrăutăţirea relaţiilor cu Federaţia Rusă. Ei intenţionat încearcă să blocheze iniţiativele preşedinţiei de a restabili bunele relaţii strategice şi economice cu Rusia. Nu exclud că a fost o decizie dictată de partenerii Partidului Democrat de peste ocean”, a declarat şeful statului în cadrul unui briefing de presă precizând că decizia în pivinţa vicepremierului rus Dmitri Rogozin a constituit un motiv contrafăcut al Guvernului pentru a compromite o dată în plus relaţiile moldo-ruse.

În concluzie, şeful statului a anunţat că dacă Guvernul şi majoritatea parlamentară vor bloca în continuare activitatea CSS, va examina posibilitatea de a face modificări în componenţa CSS, pentru a avea un organ eficient, care nu depinde de mofturile personale ale unor sau altor membri ai acestei structuri.

Din componenţa Consiliului Suprem de Securitate fac parte premierul, spicherul, ministrul Afacerilor Interne, şeful SIS, procurorul general, guvernatorul Băncii Naţionale, precum şi consilierii şefului statului.

De menţionat că Filip şi Candu nu au participat nici la recepţia oferită de şeful statului cu ocazia Zilei Independenţei, iar unii analişti de la Chişinău sugerează că Moldova ar intra într-un haos total.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe