Pensionarii din Moldova către autorităţi de Ziua Independenţei: „Voi cu milioane-noi murim de foame”

Mai mulţi pensionari din Moldova au ales să sărbătorească independenţa protestând în faţa Parlamentului. Liderii opoziţiei au fost departe de autorităţi şi evenimentele oficiale organizate.
Protestul pensionarilor de Ziua Independenţei R. Moldova
Protestul pensionarilor de Ziua Independenţei R. Moldova (europaliberă.org)

În paralel cu evenimentele oficiale, dansurile şi muzica din Piaţa Marii Adunări Naţionale (PMAN) dedicate Zilei Independenţei R. Moldova câteva zeci de persoane la iniţiativa Uniunii pensionarilor au protestat la Chişinău împotriva guvernării.

Astfel, acestea şi-au exprimat revolta faţă de autorităţile care în opinia lor ignoră persoanele care au luptat pentru independenţă şi cei ce au muncit o viaţă întreagă pentru a construi un stat independent şi prosper, dar au ajuns să fie aruncaţi în stradă pentru a cerşi o pensie care să le acopere măcar minimul de existenţă. Manifestanţii au afirmat că din cauza pensiilor mici, a preţurilor mari, problemele vârstnicilor din R. Moldova devin tot mai acute.

Oamenii în etate şi susţinătorii lor s-au adunat în scuarul Teatrului de Operă şi Balet ”Maria Bieşu” şi apoi au mers spre Parlamentul de la Chişinău cu pancarte pe care puteau fi citite mesajele: „Plaho-Don ne-aţi furat independenţa” , „Independenţa – bătrâneţe tristă”, „Voi furaţi, noi murim de foame”, „Avem dreptul la viaţă decentă”, „Noi am construit ţara, voi o distrugeţi”, „Pensia minimală – minim de existenţă”, „Voi cu milioane-noi murim de foame”, „Pe bătrâni i-aţi jefuit, nu vă stă bucata-n gât?”, „Statul capturat nu mai are nevoie de pensionari!” etc.

Notabil este faptul că evenimentele festive organizate de ”Ziua Independenţei" a adunat foarte puţini spectatori în centrul Chişinăului. Igor Dodon şi Andrian Candu au împărţit distincţii, iar liderii opoziţiei au stat departe de evenimentele oficiale. Astfel, Maia Sandu a vizitat un sat din raionul Cahul în care ea a acumulat 95% la prezidenţiale, iar Andrei Năstase a protestat în faţa Parlamentului, alături de pensionari.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe