Maria Ciobanu: Dodon a trecut peste liniile roşii şi trebuie fugărit

Distribuind cârnăciori gratis, Şor ar fi umilit orheienii prezentându-i drept nişte sălbatici, iar culmea ipocriziei sărbătoririi independenţei RM ar fi fost distincţiile Parlamentului pentru democraţie, susţine Maria Ciobanu.
Ziua Independenţei R. Moldova
Ziua Independenţei R. Moldova (facebook.com)

Deputata PLDM în Parlamentul de la Chişinău Maria Ciobanu menţionează că din toate acţiunile prilejuite de Ziua Independenţei, deja cu iz de alegeri, a fost şocată de trei lucruri: înmânarea distincţiilor de stat de către Dodon unor neprieteni ai R. Moldova, interpreţi ruşi, care se perindau pe scena din PMAN şi călcatul în picioare pentru un cârnăcior la Orhei...

”Dodon cred că a sărit peste toate liniile roşii, afirmându-se drept un vasal al Rusiei, fapt pentru care trebuie pur şi simplu fugărit. Cât mai departe, cu atât mai bine!”, scrie politiciana pe contul său de socializare.

Maria Ciobanu consideră că R. Moldova are mulţi interpreţi buni şi o muzică admirată şi preţuită în lumea întreagă, dar au fost invitaţi să cânte doar acei interpreţi care au susţinut uninominalul lui Plahotniuc sau interpreţi ruşi pentru care, cu siguranţă, s-au scos din buget sume exorbitante.

”Cârnăciorii lui Şor au pus capacul la toate, umilind orheienii şi prezentându-i drept nişte sălbatici din rezervaţiile indiene. Să mergi pe o coastă ore întregi, transpirat şi îmbrâncit şi din spate, şi din faţă, pentru un cârnăcior, este culmea decăderii morale!”, a adăugat deputata, precizând că ”a mai fost şi o cireşică pe tortul sărbătorii. Democraţii şi-au tras o "megdalie", cică a democraţiei! Turnaţi vin, daţi cârnăciori şi "megdalii"... Creştem Moldova!”.

Menţionăm că 35 de personalităţi din R. Moldova, artişti, militari, poliţişti, medici şi profesori, au fost decorate cu "Medalia Democraţiei" şi diplome de către Parlament. Distincţiile au fost înmânate, duminică, de Ziua Independenţei, de speakerul Andrian Candu, pentru rezultate remarcabile în diferite domenii de activitate. Distincţiile Parlamentului au fost instituite, în premieră, în acest an, iar candidaturile laureaţilor ar fi fost înaintate, la solicitarea Legislativului, de autorităţile publice.