Parada Falun Gong din Los Angeles atrage atenţia asupra atrocităţilor din China

O amplă paradă desfăşurată joi la Los Angeles, în cadrul unei serii de evenimente, a avut drept scop să aducă în atenţia opiniei publice faptul că, în China, prizonierilor de conştiinţă li se recoltează, pe viu, organe pentru transplant. Deşi marea majoritate a celor ucişi în închisorile şi lagărele chineze sunt practicanţi Falun Gong, Partidul Comunist Chinez ucide, fără discriminare, şi tibetani, creştini şi uiguri.
Fanfara “Divine Land Marching Band” interpretează un număr în timpul paradei din Los Angeles, 15 octombrie 2015.
Fanfara “Divine Land Marching Band” interpretează un număr în timpul paradei din Los Angeles, 15 octombrie 2015. (Edward Dye/Epoch Times)

Aproximativ 1.000 de practicanţi Falun Gong din numeroase ţări ale lumii au luat parte, joi, în Los Angeles, la o amplă paradă menită să tragă un semnal de alarmă asupra persecuţiei brutale desfăşurate de regimul de la Beijing împotriva acestei practici spirituale, în China.

Având în frunte o fanfară, marşul practicanţilor Falun Gong, îmbrăcaţi în tricouri galbene şi afişând sute de bannere cu mesaje prin care cer oprirea persecuţiei din China, încetarea recoltării de organe de la practicanţi şi trimiterea în justiţie a celui care a ordonat crimele, a polarizat atenţia trecătorilor.

Răspunzând la întrebările presei, Anne Lu din Memphis a explicat motivul pentru care s-au reunit la Los Angeles practicanţi Falun Gong de pe tot cuprinsul SUA precum şi din alte ţări: „Dorim ca oamenii să afle ce se întâmplă în China”, a declarat ea, făcând referire la persecuţia căreia i-au căzut victime milioane de aderenţi ai mişcării spirituale.

Falun Gong, cunoscută şi sub numele de Falun Dafa, este o practică tradiţională chineză care include cinci seturi de exerciţii şi învăţături morale bazate pe principiile adevăr, compasiune, toleranţă. A fost predată publicului chinez începând din anul 1992 şi după doar şapte ani, conform datelor oferite de autorităţile chineze, între 70 şi 100 de milioane de oameni practicau Falun Gong doar în China. Practica s-a răspândit de asemenea în SUA, Canada, Australia, Europa, India şi Africa.

În 1999, când numărul chinezilor ce practicau Falun Gong l-a depăşit pe cel al membrilor Partidului Comunist, fostul preşedinte chinez Jiang Zemin a ordonat eradicarea ei.

Până în prezent, milioane de practicanţi au fost aruncaţi în lagăre de reeducare, spitale psihiatrice şi închisori chineze, unde sunt torturaţi fizic şi psihic şi chiar ucişi. Anchetele desfăşurate după 2006, când au ieşit la iveală primele informaţii despre recoltarea forţată de organe de la practicanţi Falun Gong, au dus la obţinerea unui număr tot mai mare de dovezi care atestă aceste crime comise la ordinele şi sub supravegherea Partidului Comunist Chinez.

Numărul practicanţilor ucişi este estimat la peste două milioane, iar în prezent sute de mii de practicanţi se află închişi în lagărele şi închisorile chineze, riscând în orice moment moartea, motiv pentru care colegii lor din întreaga lume susţin încetarea persecuţiei şi a crimelor.

„Aşa ceva este inacceptabil. Cum se poate ca un regim să se simtă ameninţat de oameni care cred în adevăr, compasiune şi toleranţă? Libertatea de credinţă este un drept uman universal recunoscut”, a declarat avocata de drepturile omului Lisa Bloom, prezentă la eveniment.

La rândul său, impresionată de mărturiile practicanţilor din China, co-preşedinta United Nations Association Pacific-Los Angeles, Joan Collins, s-a declarat şocată de faptul că nu a auzit despre această persecuţie până anul acesta şi i-a îndemnat pe participanţii la eveniment să facă cunoscute informaţiile despre persecuţie pe reţelele sociale: „cetăţenii Chinei nu au oportunitatea de a accesa reţele sociale, dar noi putem!” a adăugat ea.

Parada din data de 15 octombrie face parte dintr-o serie mai amplă de evenimente care include un priveghi cu lumânări în memoria practicanţilor ucişi, demonstraţii practice ale exerciţiilor şi informări privind persecuţia etc., toate având drept scop aducerea în atenţia opiniei publice a faptului că, datorită lobby-ului regimului comunist chinez, realităţile din China, unde celor închişi în lagăre de muncă li se recoltează organele pe viu, nu apar în mass media.

Deşi marea majoritate a celor ucişi în închisorile şi lagărele chineze sunt aderenţi Falun Gong, industriei recoltărilor de organe a Partidului Comunist Chinez i-au căzut pradă şi tibetani, creştini şi uiguri.

Relatări de la faţa locului de Larry Ong şi Jasper Fakkert, reporteri Epoch Times SUA.