Misterul pasagerului din Taured, ţara care nu există

.
. (Shutterstock)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate care pot deschide posibilităţi nevisate până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

Povestea de mai jos a apărut în cartea „The Directory of Possibilities”, de Colin Wilson & John Grant, iar autenticitatea ei nu poate fi susţinută prin documente oficiale. Nu putem şti cu exactitate dacă aceasta este sau nu o poveste reală.

Într-o zi a lunii iulie 1954, pe aeroportul aglomerat din Tokyo a apărut un misterios pasager european de origine caucaziană, înalt, cu o ţinută convenţională. Omul a prezentat un paşaport european care părea autentic, însă oficialii au constatat cu stupoare că ţara din care omul susţinea că provine, Taured, nu a existat niciodată în istoria omenirii.

Condus într-o cameră de interogatoriu, omul a insistat că este din Taured şi călătoreşte deja de cinci ani fără probleme în Japonia în interes de afaceri. El le-a arătat oficialilor ştampilele de pe paşaportul său care demonstrau că a făcut acest drum deja de multe ori.

Întrebat unde anume este Taured, omul le-a răspuns într-o japoneză fluentă că Taured este o ţară micuţă din Europa, aflată între Franţa şi Spania. Când agenţii i-au dat o hartă, omul a descoperit că ţara lui nu mai era acolo, în acel loc aflându-se Principatul Andorra. Evident mirat, omul le-a explicat oficialilor că ţara sa există de aproape 1.000 de ani şi că nu a auzit niciodată până acum de Andorra.

Acesta chiar le-a arătat oficialilor un permis de conducere emis de guvernul din Taured, precum şi documente emise de bancă şi documente de afaceri, dar acestea s-au dovedit a fi inexistente, la fel ca şi contul său bancar. Bărbatul era la fel de confuz ca oficialii japonezi.

Omul, care vorbea o serie de limbi străine, avea la el bani din diferite ţări europene, iar paşaportul său atesta de asemenea că vizitase o mulţime de alte ţări.

Oficialii aeroportului au sunat la compania la care susţinea omul că munceşte, având chiar documente în acest sens, dar nimeni nu ştia cine este persoana respectivă. Hotelul la care avea rezervare nu auzise de el şi nici reprezentanţii companiei din Tokyo la care venise să facă afaceri.

După opt ore de interogatoriu, bărbatul din Taured era obosit şi frustrat. Oficialii au decis să-l ducă la un hotel local din apropiere, pentru a încerca din nou a doua zi să elucideze misterul. Camera lui era supravegheată de 2 gardieni care stăteau în faţa uşii.

După ce a luat cina la hotel, omul din ţara inexistentă s-a retras pentru a se odihni. Când gardienii au ciocănit la uşă a doua zi, nu au primit niciun răspuns. Intrând în cameră aceştia au descoperit că omul dispăruse. Însă uşa era păzită, camera nu avea balcon, iar singura fereastră dădea într-o stradă aglomerată din oraş.

Departamentul de poliţie din Tokyo a încercat să-l găsească, dar în zadar. Pasagerul din Taured dispăruse la fel de misterios cum apăruse. Acesta pare să fi ajuns pe aeroportul din Tokyo dintr-o dimensiune paralelă, o lume aproape la fel ca a noastră, dar nu tocmai. În lumea lui, spre deosebire de a noastră, exista o ţară numită Taured.