Dr. Masaru Emoto evidenţiază legătura dintre conştiinţă şi materie

Puterea minţii
Puterea minţii (youtube.com)

Dr. Masaru Emoto este un celebru cercetător din Japonia care a demonstrat că intenţiile mentale pot afecta şi schimba structura fizică din jurul nostru.

Cercetările lui Masaru Emoto demonstrează că gândurile, cuvintele şi muzica afectează structura moleculară a apei. Cercetătorul japonez,unul dintre cei mai renumiţi, aduce dovezi concrete prin mijloace fotografice. El îngheaţă picături de apă, apoi le examinează la un microscop.

„În 1994 mi-a venit ideea de a îngheţa apa şi de a o observa la microscop. Prin această metodă, am fost convins că ar trebui să văd ceva de genul cristalelor de zăpadă. După două luni de observaţie şi eroare, această idee a dat roade. Frumoasele cristale hexagonale strălucitoare au fost create din lumea invizibilă. Eu şi personalul meu de la laborator am fost absorbiţi în ele şi am început să facem mai multe cercetări.

La început, am observat cu înverşunare cristale de apă de la robinet, apă de râu şi apă din lac. În apa de la robinet nu am putut observa cristale frumoase. Nu am putut observa nici la râuri şi lacuri din apropierea oraşelor mari. Cu toate acestea, în apa din râuri şi lacuri, care este încă destul de curată, am putut observa cristale frumoase, fiecare având propria sa unicitate”, scrie Emoto pe pagina sa de web.

După ce a comparat fotografiile care înfăţişau diferenţele dintre cristalele formate de apa curată şi cea poluată, Emoto a explorat efectele produse asupra moleculelor de apă de muzica clasică şi cea hevy metal şi a descoperit diferenţe de necontestat în geometria cristalelor. În continuare, doctorul a început să examineze cum afectează gândurile şi cuvintele formarea cristalelor de apă.

Într-un experiment a scris diverse cuvinte pe o foaie de hârtie pe care o lipea pe recipientul cu apă şi o lăsa peste noapte. La examinare a descoperit că pe recipientul pe care a fost lipit cuvântul „Mulţumesc” sau „Dragoste şi Apreciere” cristale de apă erau foarte frumoase şi avea forme armonioase, pe când pe cel pe care era scris „Îmi faci greaţă. O să te omor” apărea o formă total lipsită de armonie si întunecoasă.

Într-un alt experiment a luat un recipient cu apă foarte poluată şi toxică din barajul de acumulare Fujiwara. Aceasta înfăţişa forme lipsite de armonie, însă după ce un călugăr a binecuvântat apa şi a spus rugăciuni în faţa ei cristalele au devenit extrem de frumoase şi armonioase. Se pare că rugăciunea ghidată de intenţia mentală a călugărului a avut abilitatea de a transforma şi trata apa grav poluată.

„Rezultatul a fost că întotdeauna am observat cristale frumoase după ce s-au folosit cuvinte bune, muzică bună şi rugăciune. Pe de altă parte, am observat cristale desfigurate în situaţia opusă. Mai mult decât atât, nu am observat cristale identice”,a declarat doctorul.

Experimentul cu orezul este o altă demonstraţie celebră prin care Emoto demonstrează puterea gândurilor negative şi pozitive. Cercetătorul a pus orez în trei recipiente diferite şi l-a acoperit cu apă. Timp ce 30 de zile unui recipient i s-a repetat zilnic "mulţumesc", altuia "eşti un idiot", iar al treilea a fost ignorat. După o lună, orezul din recipientul căruia i s-a mulţumit a început să fermenteze emanând o aromă puternică, plăcută. Cel din al doilea recipient a devenit negru şi cel care a fost ignorat a început să se strice.

În contextul corpul uman este format din peste 70% apă, iar gândurile şi cuvintele noastre au un efect atât de puternic asupra apei, poate ar trebui să fim puţin mai atenţi cum le folosim.

Pentru a vedea fotografiile experimentelor dr. Emoto accesaţi http://www.masaru-emoto.net/english/water-crystal.html

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură