Ministrul Apărării Naţionale: Temerile privind un conflict militar în Ucraina ţin de „un război psihologic”

Parada militară consacrată Zilei de 1 Decembrie, comemorarea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918
Parada militară consacrată Zilei de 1 Decembrie, comemorarea a 95 de ani de la Marea Unire din 1918 (Epoch Times România)

„Apar tot felul de ştiri pe care eu nu le confirm şi nu cred că e cazul să cădem în capcana războiului psihologic”, a declarat Ministrul Apărării Naţionale, Mircea Duşa, cu privire la posibilitatea implicării României într-un conflict militar împotriva Rusiei, a notat Mediafax.

România nu se va implica direct în conflictul din Ucraina în cazul unui conflict militar pe scară largă cu Rusia.

„NATO este o organizaţie defensivă şi apără şi asigură securitatea ţărilor membre NATO. Nu poate nimeni să facă aprecieri de genul că va fi o intervenţie în Ucraina. NATO este o organizaţie strict defensivă”, a declarat Duşa.

Toate temerile cu privire la implicarea României în conflictul militar din zonă sunt numai un „război psihologic”, a subliniat acesta.

„Există şi un război psihologic în astfel de cazuri. Apar tot felul de ştiri pe care eu nu le confirm şi nu cred că e cazul să cădem în capcana războiului psihologic”, a spus Duşa, implicând posibilitatea implicării României într-un conflict pe scară largă numai în cazul unui atac direct asupra NATO.

Monitorul Oficial, a publicat modelul certificatului medical necesar la recrutare. Conform legii statului român, în cazul mobilizării sau a războiului, toţi bărbaţii apţi, cu vârste cuprinse între 20 şi 35 de ani vor fi obligaţi să îndeplinească serviciul militar.

„România este un stat NATO, este un stat puternic, are sistem de securitate naţională asigurat”, a adăugat Duşa, cu privire la temerile românilor din zonele învecinate cu Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne