Michael Schumacher, supus unei terapii complexe pentru stimularea musculară

Michael Schumacher
Michael Schumacher (Stuart Franklin / Bongarts / Getty Images)
Flori Mladin
20.06.2014

După ieşirea din comă, fostul campion mondial de Formula 1 Michael Schumacher va fi supus, o perioadă îndelungată de timp, unei terapii complexe, numită Erigo, la clinica privată din Lausanne. Un pat ridicat în poziţie verticală îi va fi folosi lui Schumacher ca aparat pentru practicarea exerciţiilor de recuperare medicală, cu scopul de a-şi pune în mişcare întregul corp.

În prima etapă a recuperării, Michael Schumacher va beneficia de un tratament care îi va transforma corpul esenţial: terapia Erigo. Totodată, fostul pilot va fi supravegheat de o echipă de neurologi.

Schumacher va fi aşezat într-un pat tehnologizat care îl poate pune pe fostul pilot în poziţie aproape verticală. După ce este stabilizat în această poziţie, începe terapia robotică de mişcare, picioarele executând o mişcare continuă şi simulând deplasarea, în paralel cu stimularea electrică. Creierul pacientului va funcţiona ca al unei persoane care stă în picioare. În acest fel este ajutat sistemul muscular, este stimulată activitatea cerebrală şi cea cardiovasculară.

„Nu mizez pe o revenire spectaculoasă, ci pe una treptată. Cu siguranţă nu va rămâne într-o stare vegetativă. Nu va fi o legumă! Funcţiile trunchiului cerebral au început să îşi revină, iar acest lucru este foarte important”, a afirmat Alexandru Ciurea, neurochirurgul care a înfiinţat Departamentul de Cercetare în Neuroştiinţe al Spitalului Clinic Bagdasar-Arseni, scrie ziare.com.

În momentul de faţă, Michael Schumacher nu poate vorbi şi comunică prin intermediul ochilor, iar respiraţia îi este încă asistată de aparate, potrivit unor surse medicale.

Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, a fost de 7 ori campion mondial de Formula 1. Acesta s-a rănit la cap într-un accident când schia cu prietenii în staţiunea Meribel din Alpii francezi pe 29 decembrie 2013. Fostul pilot a suferit două operaţii la Spitalul din Grenoble, unde a fost internat după accident. Acesta a stat aproape 6 luni în comă la spitalul din Franţa, iar săptămâna trecută a fost mutat în secret la o clinică privată din Lausanne, Elveţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor