Meciul Halep-Şarapova de la Roland Garros - cea mai mare audienţă la tenis feminin pe Eurosport

Simona Halep.
Simona Halep. (youtube.com)

Meciul din finala turneului de la Roland Garros 2014, în care s-au confruntat românca Simona Halep şi rusoaica Maria Şarapova, a fost cel mai vizionat meci de tenis feminin din istoria televiziunii Eurosport, atrăgând o audienţă medie de 3,8 milioane de telespectatori.

Numărul mare de telespectatori a adus o creştere de 24% faţă de precedentul record de telespectatori deţinut de finala din 2012 a turneului feminin de la Miami, când s-au întâlnit Agnieszka Radwanska şi Maria Şarapova, potrivit advanced-television.com.

Jucătoarea Simona Halep, locul 4 WTA şi cap de serie numărul 4, a pierdut finala turneului de la Roland Garros, fiind învinsă pe 7 iunie, cu scorul de 6-4, 6-7 (5), 6-4 de Maria Şarapova, locul 8 WTA şi cap de serie numărul 7.

WTA a desemnat-o pe rusoaica Maria Şarapova jucătoarea lunii mai, deoarece a câştigat turneele de tenis de la Madrid şi Roland Garros.

Însă românca Simona Halep, finalistă a turneelor de la Madrid din Spania şi de la Roland Garros din Franţa, a câştigat admiraţia şi respectul a mii de fani, primind 291.000 din totalul de 305.000 de voturi ale acestora pe site-ul wtatennis.com. Simona Halep s-a clasat aşadar pe prima poziţie în preferinţele fanilor, cu un procent de 95%, urmată de Maria Şarapova - 4% şi americanca Serena Williams, cu un singur procent.

Simona Halep a urcat pe locul 3 din Top WTA, pe locul 1 clasându-se americanca Serena Williams, iar pe locul 2 chinezoaica Na Li.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport