Veste excelentă: Michael Schumacher a ieşit din comă. Este conştient şi reacţionează

Pilotul german, Michael Schumacher.
Pilotul german, Michael Schumacher. (ROSLAN RAHMAN / AFP / GettyImages)
Flori Mladin
16.06.2014

Fostul campion de Formula 1 Michael Schumacher nu mai este în comă şi a fost transportat recent de la Spitalul Universitar din Grenoble la o clinică privată unde va continua procesul de recuperare.

Sabine Khem, purtătorul de cuvânt al lui Schumacher, a transmis într-un comunicat de presă: „Familia lui Michael doreşte să le mulţumească în mod special medicilor, echipei de îngrijire şi administraţiei spitalului din Grenoble, cât şi primilor salvatori care au intervenit la locul accidentului. Toţi au făcut o treabă extraordinară în timpul acestor prime luni“.

Această informaţie a apărut după ce revista germană Bunte a relatat vinerea trecută că Schumacher a fost mutat de la secţia de terapie intensivă, unde era într-o stare de comă indusă, la o secţie de reabilitare. Revista a relatat că fostul campion este în afara oricărui pericol, însă o recuperare completă poate avea loc într-o perioadă de timp mai îndelungată.

Sabine Khem a menţionat că, ţinând seama de starea de sănătate a lui Michael Schumacher, nu mai este necesar ca acesta să fie spitalizat. Fostul campion de Formula 1 va urma proceduri de recuperare la o clinică privată, familia dorind să nu dea publicităţii numele clinicii, potrivit cotidianului Bild.

Totodată, familia şi conducerea spitalului din Grenoble nu vor organiza o conferinţă de presă pentru a se da detalii. „Cerem tuturor, în viitor, să respecte faptul că această lungă fază de readaptare se va derula doar într-un cadru privat", scrie în comunicat.

Sabine Khem a declarat că Michael Schumacher este conştient, recunoaşte şi reacţionează la vocile celor apropiaţi, precum şi la atingeri.

Michael Schumacher, în vârstă de 45 de ani, a fost de 7 ori campion mondial de Formula 1. Acesta s-a rănit la cap într-un accident când schia cu prietenii în staţiunea Meribel din Alpii francezi pe 29 decembrie 2013. Fostul pilot a suferit două operaţii la Spitalul din Grenoble, unde a fost internat după accident.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor