Marian Vanghelie rămâne după gratii. Arestul preventiv a fost prelungit

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

UPDATE: Magistraţii Curţii Supreme au admis cererea procurorilor DNA privind prelungirea arestului preventiv cu încă 30 de zile pentru Marian Vanghelie, relatează B1 TV. Decizia nu este definitivă.

* * *

UPDATE: Avocatul lui Marian Vanghelie a declarat, miercuri, că a cerut instanţei înlocuirea măsurii arestului preventiv cu o măsură mai blândă faà de clientul său, care se pretinde nevinovat şi susţine că nu a primit niciodată mita. Potrivit B1 TV, avocatul a invocat argumente precum pregătirea primarului Sectorului 5 precum şi alte aspecte „personale”.

Cererea procurorilor DNA privind prelungirea mandatului de arestare preventivă a lui Marian Vanghelie cu încă 30 de zile este inutilă, iar argumentele invocate sunt „abstracte”, a mai explicat avocatul.

"Argumentele Parchetului General sunt extrem de generale şi abstracte. Că se impune arestarea sau menţinerea în arest cu încă 30 de zile pentru că mai trebuie audiaţi martori, că trebuie ridicate documente de la instituţii şi că trebui verificate modalităţile în care au circulat banii de la martorul denunţător Dumitru Marin către coinculpatul Niculae Sorin Mircea. Noi am susţinut că prelungirea nu se mai susţine pentru că temeiul din instanţă, pericolul pentru ordinea publică nu există, dar decizia a fost definitivă. Am solicitat instanţei dacă va considera să dispună o măsură alternativă, arestul la domiciliu sau controlul judiciar. S-au invocat aspecte de natură personală, faptul că e primar de atâta timp, pregătirea pe care o are (..) Domnul Vanghelie a susţinut că se consideră total nevinovat şi că nu va putea să recunoască niciodată că a primit sume de bani cu titlul de mită”, a declarat avocatul lui Vanghelie, citat de B1.

* * *

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie judecă miercuri cererea de prelungire a arestului în cazul lui Marian Vanghelie, fostul primar al sectorului 5, ajuns după gratii pentru fapte de corupţie.

Potrivit B1 TV, primarul suspendat al sectorului 5 al Capitalei a fost adus din arestul central la Curtea Supremă, sub escorta poliţiei.

Reamintim că Vanghelie a fost arestat pe data de 14 martie la solicitarea procurorilor DNA. Fostul primar este acuzat de spălare de bani, luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul privind atribuirea ilegală de lucrări publice

Potrivit procurorilor DNA, din 2007 şi până în prezent, Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe Dumitru Marin să obţină, pentru societăţile pe care acesta le controlează, numeroase contracte de lucrări publice, a căror valoare totală este estimată la 2 miliarde de lei. Edilul percepea, contra sprijinului acordat, un "comision" modic de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate. Mita pe care a luat-o Vanghelie s-ar ridica la o sumă record, de 90 de milioane de euro.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne