Zi neagră pentru Vanghelie şi Mazăre. Cei doi au fost suspendaţi din funcţiile de primari

Marian Vanghelie
Marian Vanghelie (Epoch Times România)

Prefectul Municipiului Bucureşti, Nicolae Petrovan, a declarat luni că l-a suspendat printr-un ordin din funcţia de primar al Sectorului 5 pe Marian Vanghelie, aflat în arest preventiv de trei săptămâni pentru fapte de corupţie, relatează Hotnews.

Atribuţiile primarului vor fi preluate de viceprimar, iar dacă Vanghelie va fi condamnat definitiv se vor organiza alegeri anticipate pentru ocuparea postului său. Ordinul prefectului e valabil până când edilul va fi eliberat din arest preventiv.

Marian Vanghelie este acuzat de spălare de bani, luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul privind atribuirea ilegală de lucrări publice. Potrivit procurorilor DNA, din 2007 şi până în prezent, Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe Dumitru Marin să obţină, pentru societăţile pe care acesta le controlează, numeroase contracte de lucrări publice, a căror valoare totală este estimată la 2 miliarde de lei. Edilul percepea, contra sprjininul acordat, un "comision" modic de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate

Şi Radu Mazăre, arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii, a fost suspendat de către prefectul judeţului Constanţa din funcţia de primar al Constanţei, funcţie pe care o ocupa de 15 ani.

Potrivit unui comunicat al Prefecturii Constanţa, prefectul Constantin Ion a emis, luni, ordinul de suspendare din funcţia de primar al municipiului Constanţa a lui Radu Mazăre. Ordinul este valabil până la încetarea măsurii arestului preventiv şi poate fi atacat în instanţă de contencios administrativ.

Atât Mazăre cât şi Vanghelie sunt actualmente închişi în Arestul Central al Poliţiei Capitalei, supranumit de Mazăre "beciul domnesc".

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne