Marian Vanghelie şi Radu Mazăre colegi de celulă la "beciul domnesc"

Radu Mazăre
Radu Mazăre (Sursa-Facebook)

După ce au fost ani de zile colegi de partid, Marian Vanghelie şi Radu Mazăre au ajuns acum şi colegi de celulă, împărţind aceeaşi încăpere din Arestul Central al Poliţiei Capitalei sau "beciul domnesc", cum l-a numit Radu Mazăre, informează B1 TV.

Vanghelie şi Mazăre mai au şi alte lucruri în comun: ambii au fost trimişi în arest preventiv pentru fapte de corupţie şi ambii au fost suspendaţi ieri din funcţiile de primari pe care le deţineau. Cei doi au primit vestea fiind închişi în aceeaşi celulă.

Reamintim că Marian Vanghelie este acuzat de spălare de bani, luare de mită şi abuz în serviciu în dosarul privind atribuirea ilegală de lucrări publice. Potrivit procurorilor DNA, din 2007 şi până în prezent, Marian Vanghelie l-ar fi ajutat pe Dumitru Marin să obţină, pentru societăţile pe care acesta le controlează, numeroase contracte de lucrări publice, a căror valoare totală este estimată la 2 miliarde de lei. Edilul percepea, contra sprijinului acordat, un "comision" modic de aproximativ 20% din valoarea contractelor încheiate

La rândul său, Radu Mazăre a fost arestat preventiv în dosarul în care este acuzat că a luat mită nouă milioane de euro de la firme pe care le-a sprijinit în obţinerea de autorizaţii. Renumit pentru extravaganţele sale gen carnavaluri, vacanţe la Rio şi distracţii costisitoare în cluburi de noapte, primarul suspendat al Constanţei ar fi primit două milioane de euro pentru autorizaţia de construire a unui mall în mijlocul unui parc şi şapte milioane de euro de la Polaris M Holding pentru reînnoirea contractului de salubrizare în oraşul de la malul mării. Mita ar fi fost plătită sub forma unor contracte de publicitate fictive încheiate cu o firmă controlată de Mazăre atât direct, cât şi prin intermediul prietenului său, Sorin Strutinsky.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.