Marian Vanghelie a "încurcat-o" pe Elena Băsescu cu Mircea Diaconu

Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5
Marian Vanghelie, PSD, primar sectorul 5 (Epoch Times România)

Adus joi în faţa judecătorilor Curţii Supreme care vor decide asupra contestaţiei lui Marian Vanghelie faţă de arestul preventiv, primarul Sectorului 5 a declarat că semnăturile pentru alegerile europarlamentare din anul 2014 au fost strânse pentru candidatura lui Mircea Diaconu, nu pentru Elena Băsescu.

Unul dintre avocaţii lui Marian Vanghelie, Cătălin Dâncu, a declarat că primarul sectorului 5 şi-a schimbat declaraţia dată în faţa judecătorilor, acesta arătând că de fapt nu a ajutat la strângerea unor semnături pentru campania electorală a Elenei Băsescu, ci a lui Mircea Diaconu.

Iniţial, în dosarul deschis de DNA, omul de afaceri Marin Dumitru, cel pe care Marian Vanghelie l-ar fi ajutat să obţină contracte pe bani publici luând în schimb comision, a declarat că Marian Vanghelie i-a cerut, în anul 2014, să strângă semnături pentru candidatura Elenei Băsescu la alegerile europarlamentare.

"Cu referire la altă sumă plătită cash, Dumitru Marin a relatat că în anul 2012, când fiul inculpatului şi-a serbat majoratul, i-a dat aproximativ 95.000 euro cash, iar în primăvara anului 2014 inculpatul i-a cerut să strângă 10.000 de semnături pentru candidatura la alegerile europarlamentare a Elenei Băsescu, banii necesari acestei activităţi fiind scăzuţi din comisionul ce-i era cerut, (...) suma plătită pentru cele 9.000 semnături strânse fiind de câte 15 lei/semnătură", se arată în documentele DNA.

O declaraţie similară ar fi făcut şi Vanghelie, declaraţie asupra căruia edilul a revenit astăzi, în faţa magistraţilor de la ÎCCJ.

Potrivit Pro TV, primarul le-a explicat judecătorilor că, de fapt, nu a strâns semnături pentru fiica cea mică a fostului preşedinte, ci pentru Mircea Diaconu. Avocatul lui Vanghelie a explicat că edilul a revenit asupra declaraţiei iniţiale întrucât, în primă fază, "se produsese o încurcătură".

Reamintim că Mircea Diaconu a fost susţinut în cursa pentru europarlamentare de Antena 3. Demisionat din PNL, după ce partidul l-a scos de pe listele sale de candidaţi pentru Parlamentul European (PE) pe motiv că a fost găsit incompatibil de ANI, Mircea Diaconu şi-a lansat campania pentru europarlamentare la postul TV al lui Dan Voiculescu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, dând un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne