Macovei: Apă chioară pe post de dezinfectant. Politicienii care ştiau dar au închis ochii, părtaşi la genocid

"Cum se numeşte asta, când tu, ca politician, ministru, prim-ministru, ştiai că se cumpără apă chioară pe post de dezinfectant şi ai închis ochii? Poate fi şi acesta numit genocid?" - Monica Macovei
Monica Luiza Macovei
Monica Luiza Macovei (Epoch Times România)

Se impune în mod categoric desecretizarea informărilor în cazul dezinfectanţilor şi infecţiilor nosocomiale, lucru care se poate face prin Hotărâre de Guvern, la solicitarea SRI, a afirmat luni, în cadrul unei declaraţii de presă, fostul ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

"Preşedintele Iohannis trebuie să ceară Guvernului şi SRI să colaboreze şi să desecretizeze aceste informări. Trebuie să ştim ce conţin aceste informări şi ce efecte au avut, pentru că este vorba de moartea a mii de oameni. Cum se numeşte asta, când tu, vânzător de dezinfectant, l-ai diluat de a ajuns apă chioară şi din cauza căruia au murit, probabil, mii de oameni? Poate fi numit genocid?

Cum se numeşte asta, când tu, ca politician, ministru, prim-ministru, ştiai că se cumpără apă chioară pe post de dezinfectant şi ai închis ochii? Poate fi şi acesta numit genocid? Sau, dacă politicianul nu ştia – să presupunem că nu a fost informat de nimeni -, atunci răspunderea este la cel care a ascuns informaţia. Toate aceste întrebări trebuie să primească răspunsuri", a remarcat Monica Macovei.

În opinia europarlamentarului, este o mare tragedie şi este inadmisibil să nu se desecretizeze aceste informări - niciun Guvern responsabil nu poate lăsa lucrurile aşa, pentru că cineva trebuie să răspundă penal pentru această tragedie şi să despăgubească rudele victimelor care au murit şi pe cei în viaţă, dar răniţi.

"Toată lumea aşteaptă adevărul. Trebuie spus adevărul, trebuie desecretizate informările – pe Hexi Pharma sunt doar 4 -, şi, cel mai important, fiecare om vizat să explice ce a făcut după ce a citit informările, ce măsuri a luat, ce schimbări a făcut, în ce situaţie suntem acum. Nu este suficient să te consideri informat, cum zice preşedintele Iohannis, ci trebuie să şi acţionezi.

Autorităţile trebuie să facă multe lucruri în acest caz, inclusiv să stabilească cu exactitate, prin probe ADN, dacă persoana decedată în accidentul de maşină este patronul Hexi Pharma, Dan Condrea. Opinia publică aşteaptă urgent răspunsuri la toate aceste întrebări, pentru că nu mai putem fi ţinuţi în minciună şi ignoraţi", a mai precizat Monica Macovei.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne