Liiceanu, mesaj pentru Dragnea: Pleacă, domnule, ne sufoci ţara. Lasă-ne istoria în pace

Problemele României, este limpede, nu mai sunt problemele României, sunt problemele liderului PSD Liviu Dragnea, a remarcat filozoful Gabriel Liiceanu.
Gabriei Liiceanu
Gabriei Liiceanu (Epoch Times România)

De la mijlocul anilor '90 şi până în 2005, justiţia a fost total subordonată politicului şi atunci s-au făcut marile averi în România. Acum, se încearcă din nou aducerea justiţiei sub control politic absolut, a atras atenţia, în cadrul unui interviu acordat Digi24, scriitorul Gabriel Liiceanu.

"Forma supremă pe care a luat-o libertatea, pe care am dobândit-o după '90 la noi, a fost libertatea de a fura. Deodată furtul a devenit liber. Un deceniu întreg se fură fără spaimă. Atunci s-au făcut mari averi. Şi se fură grosolan. Justiţia atunci era total subordonată politicului. Devenise un obicei. Momentul în care justiţia a început să devină autonomă şi să funcţioneze ca putere în stat s-a petrecut după 2005, când au apărut pe scenă două persoane: Monica Macovei şi Daniel Morar. Urmaşa lor e Codruţa Kovesi", a declarat Gabriel Liiceanu.

Revenind în vremurile noastre, filozoful consideră că justiţia este din nou la un pas să fie politizată în lipsa unei reacţii a magistraţilor şi a societăţii civile. În opinia scriitorului, modificarea legilor justiţiei aşa cum a fost prezentată sumar de ministrul PSD Tudorel Toader echivalează cu un control politic absolut, iar acest lucru ar distruge democraţia.

"Politicile publice nu sunt pe mâna lor 100%. Trebuie să aibă acordul unei părţi a populaţiei, a celor vizaţi, a magistraţilor, ONG-uri. Se vorbeşte de consultări publice. Pe fundalul ăsta ai să-ţi spui că nu se poate face o asemenea grozăvie să pui mâna şi pe justiţie că atunci se va termina totul. Judecătorii nu vor judeca pe cine trebuie, nu-i vor mai judeca şi condamna pe marii delapidatori ai României şi vor executa comenzi politice", a precizat Liiceanu.

"Problemele României, este limpede, nu mai sunt problemele României, sunt problemele lui Dragnea. Toţi discută asta. Spun: 'Pleacă, domnule. Lasă-ne în pace să ne vedem de treabă. Du-te naibii cu problemele tale. Ne sufoci ţara. Lasă-ne istoria în pace'", a mai punctat Liiceanu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne