Orban: PSD riscă să se transforme într-un grup infracţional organizat

PSD riscă să se transforme într-un grup infracţional organizat, care are ca obiectiv salvarea din ghearele justiţiei a celor care au săvârşit fapte penale, a acuzat preşedintele PNL Ludovic Orban.
Ludovic Orban
Ludovic Orban (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Decizia PSD de a le oferi sprijin total vicepremierului Sevil Shhaideh şi ministrului Rovana Plumb, vizate de procurorii DNA în dosarul Belina, este o hotărâre - deloc surprinzătoare - luată de preşedintele PSD Liviu Dragnea, a opinat luni, după şedinţa Biroului Executiv al PNL, liderul liberalilor Ludovic Orban.

"Păi, dacă 'capo di tutti capi' este cel care i-a instigat pe miniştrii respectivi să realizeze acest transfer nelegal şi neconstituţional către Consiliul Judeţean al lacului cu pricina, nici nu mă aşteptam ca domnul Dragnea să hotărască altceva. Riscă să se transforme într-un grup infracţional organizat, care are ca obiectiv salvarea din ghearele justiţiei a celor care au săvârşit fapte penale şi distrugerea independenţei judecătoreşti, a instituţiilor care sunt angajate în lupta pentru dreptate, împotriva corupţiei", a declarat Orban, citat de Agerpres.

În acelaşi timp, liderul PNL a atras atenţia că Dragnea nu este cercetat pentru că este preşedinte al PSD, ci pentru că "a săvârşit" diferite fapte.

"Cred că trebuie să înceteze cu victimizarea şi să accepte că există după faptă şi răsplată. El a săvârşit diferite fapte, cum este fapta de a ţine ani de zile angajaţi pe bani publici la CJ Teleorman care de fapt au lucrat la sediul PSD şi nu au muncit nicio singură zi pentru binele comunităţii din judeţul Teleorman", a precizat Orban.

Potrivit DNA, dosarul în care sunt cercetate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb se referă la trecerea ilegală, în 2013, a unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru că, doar la câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private, Tel Drum (asociată cu liderul PSD Liviu Dragnea) prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice. (Detalii aici)

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne