Cioloş: "Asistăm din nou la un atac direct asupra justiţiei!"

PSD şi ALDE trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru care au primit votul românilor făcând, cât mai rapid, distincţia clară între actul de guvernare, pe de o parte, şi problemele personale cu justiţia ale liderilor lor, pe de altă parte, transmite Cioloş.
Premierul Dacian Cioloş
Premierul Dacian Cioloş (Eugen Horoiu)

"Este inacceptabil ca, de nouă luni, întreaga ţară să fie ţinută captivă într-un război cu justiţia, dus de unii politicieni", susţine fostul premier Dacian Cioloş, într-o postare pe Facebook.

Potrivit lui Cioloş, care ia poziţie în contextul în care, odată cu "explozia" dosarului Belina, Dragnea şi Tăriceanu au acuzat un atac la adresa statului de drept, cei aflaţi la putere "fac tot ce pot pentru a transforma o problemă personală într-o falsă problemă instituţională. Preţul plătit este stabilitatea şi credibilitatea României, un preţ pe care-l plăteşte fiecare dintre noi."

Cioloş mai transmite, printr-un mesaj video postat pe pagina sa, că nu avem de-a face cu un conflict între puterile statului, aşa cum se străduiesc unii să ne convingă, ci doar cu politicieni care refuză să-şi asume răspunderea pentru faptele lor în timp ce Justiţia nu face decât să îşi urmeze cursul.

"Asistăm din nou, ca la începutul acestui an, dar, sigur, într-un alt context, la un atac direct asupra justiţiei. Acest atac nu se bazează pe un conflict între puterile statului, aşa cum încearcă unii să ne convingă. Nu cred că putem spune că justiţia e în conflict cu Guvernul sau cu Parlamentul, atunci când încearcă să-şi facă treaba respectând legea. Justiţia îşi urmează pur şi simplu cursul firesc, procedural, împotriva unor persoane fizice, care trebuie să-şi asume responsabilitatea faptelor lor, să-şi formuleze apărările în contextul procedural stabilit de lege, ca orice cetăţean al României. Şi apoi, să lăsăm justiţia să decidă dacă ele sunt vinovate sau nu", susţine Cioloş.

Fostul premier mai transmite că este de neacceptat ca ţara să fie captată de 9 luni într-o luptă personală transformată într-una instituţională, o luptă cu efecte devastatoare asupra stabilităţii ţării, asupra predictibilităţii performanţelor economice şi chiar asupra încrederii în relaţiile noastre externe.

"Cele două partide aflate la guvernare trebuie să-şi asume responsabilitatea pentru care au primit votul de încredere al românilor şi, pentru asta, să facă, cât mai rapid, distincţia clară între actul de guvernare, pe de o parte, şi problemele personale cu justiţia ale unor membri din conducerea acestor partide, pe de altă parte. România şi românii aşteaptă această responsabilitate din partea lor", mai afirmă Cioloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne