Dosarul Belina, pe masa CCR? Dragnea: O să ne consultăm cu specialiştii noştri

Trebuie analizat dacă ancheta procurorilor DNA din dosarul Belina are elemente de conflict constituţional, a transmis preşedintele PSD Liviu Dragnea.
Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Eugen Horoiu / Epoch Times România)

Preşedintele PSD Liviu Dragnea consideră că trebuie analizat dacă există un conflict juridic de natură constituţională în cazul anchetei DNA privind lacul Belina.

Întrebat dacă ancheta DNA în cazul Belina este similară cu ancheta privind OUG 13, Dragnea a replicat: "Au fost argumente aduse, este foarte asemănătoare pentru că se pune problema oportunităţii".

"Dacă s-a descoperit că o HG a fost adoptată în urma unui mite, şpăgi, e în regulă, să fie pedepsită, dacă nu, nu putem continua aşa, pentru că în ritmul ăsta ajungem să destabilizăm un guvern doar pentru că cineva dă în presă. (...) Am vorbit şi azi, am spus şi eu, şi domnul Tăriceanu, poate şi Guvernul, nu ştiu - trebuie analizat dacă situaţia actuală poate constitui elementele unui conflict juridic de natură constituţională între două puteri ale statului. Nu ştiu la ora asta, nici domnul Tăriceanu nu ştie. Domnul Toader cred că va trebui să aibă un punct de vedere în sensul acesta, dacă va veni din partea Guvernului. Şi noi o să ne consultăm cu specialiştii cu care ne consultăm de obicei în astfel de situaţii', a declarat Dragnea, citat de Agerpres.

Potrivit DNA, dosarul în care sunt cercetate Sevil Shhaideh şi Rovana Plumb se referă la trecerea ilegală, în 2013, a unor părţi din Insula Belina şi Braţul Pavel din proprietatea statului în proprietatea judeţului Teleorman şi în administrarea Consiliului Judeţean Teleorman, pentru ca, doar la câteva zile, să fie închiriate, tot ilegal, unei firme private, Tel Drum (asociată cu liderul PSD Liviu Dragnea) prin acţiunea concertată a unor persoane cu funcţii publice. (Detalii aici)