Ion Terguţă: Candidata la Primăria Chişinău, Silvia Radu, expresie a diversiunii PD

Deşi deţine controlul total asupra instituţiilor RM, PD este totuşi un partid fricos, deoarece a ezitat să propună un candidat la primăria Chişinău, forţând mâna electorului printr-o diversiune, afirmă reprezentantul PLDM.
Silvia Radu, primar interimar general al mun. Chişinău
Silvia Radu, primar interimar general al mun. Chişinău (facebook.com/ion terguta)

Purtătorul de cuvânt al Partidului Liberal Democrat din Moldova (PLDM), Ion Terguţă, susţine că Silvia Radu nu a avut dreptul să deţină funcţia de primar interimar al municipiului Chişinău, cu atât mai mult ea nu poate candida din această postură la Primăria Capitalei deoarece este ”un candidat atipic, care în mod normal nu ar fi trebuit să existe. Valoarea sa electorală este cea din prezidenţiale, în limita marjei de eroare.”

”Dar e suficient ca o persoană cvasinecunoscută să acceadă într-o funcţie publică, fie şi prin fraudă, ca ratingul său să explodeze. Aici e vina noastră pentru că nu suntem preocupaţi de acurateţea procesului, nu suntem atenţi la detaliile care compun profilul unui candidat, ci doar de poziţia socială pe care acesta o deţine”, a adăugat reprezentantul PLDM precizând că Silvia Radu este expresia fraudei electorale, pe care cetăţeanul ar trebui să o taxeze fără nici o rezervă deoarece o impostoare nu poate apriori să beneficieze de simpatie.

În context, Ion Terguţă notează că intrarea pe uşa din spate ar fi elementul şi strategia Partidului Democrat. ”Intrarea lui Vlad Plahotniuc în politică s-a făcut prin uşa din spate după o campanie înţesată de elemente de corupere a electoratului. Preluarea puterii politice de către PD s-a făcut prin supunerea justiţiei şi dinamitarea partidelor politice. Uzurparea puterii este esenţa existenţei sale.”

În concluzie, purtătorul de cuvânt al PLDM subliniază că scopurile urmărite de PD în Chişinău se înscriu în logica activităţii sale, dar şi a strategiei adoptate pentru administraţiile locale.

”Deşi deţine controlul total asupra instituţiilor statului, Partidul Democrat este în continuare un partid fricos. A ezitat să înainteze un candidat la primăria Capitalei, forţând mâna electorului printr-o diversiune şi o amplă campanie de manipulare. Candidatul Silvia Radu este expresia diversiunii Partidului Democrat”, a conchis Ion Terguţă.

Menţionăm că miercuri în Chişinău au început să fie montate corturi electorale, în care vor fi adunate semnături de la locuitorii Capitalei pentru susţinerea candidaturii Silviei Radu. Aceasta trebuie să adune 10 mii de semnături pentru a putea să se înregistreze în cursa electorală drept candidat independent la funcţia de primar.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe