Publika TV cere scuze pentru difuzarea unei ştiri false. Maria Ciobanu: ”Zoiniţele lui Plahotniuc” au ajuns să denigreze şi UE

Delegaţia UE în RM nu a contribuit financiar la niciun proiect prin care s-au construit locuinţe sociale în Hânceşti şi care nu şi-ar fi găsit proprietarii, deşi Publika TV a transmis contrariul.
Maria Ciobanu, deputat PLDM
Maria Ciobanu, deputat PLDM (facebook.com)

Publika TV, postul de televiziune al liderului Partidului Democrat Vlad Plahotniuc, şi-a cerut scuze publice declarând că a apărut o regretabilă eroare în urma criticilor Uniunii Europene că a difuzat o ştire falsă despre activitatea acesteia în Republica Moldova.

Potrivit unei declaraţii a Delegaţiei Uniunii Europene la Chişinău, ştirea difuzată de Publika TV în data de 3 aprilie cu titlul: „Proiecte inutile pe banii UE: 28 de locuinţe sociale din raionul Hânceşti nu şi-au găsit beneficiarii” ar fi falsă deoarece ea nu a finanţat sau contribuit financiar la niciun proiect prin care s-au construit locuinţe sociale în oraşul Hânceşti.

”Remarcăm, totodată, că în conţinutul ştirii se vorbeşte de bani alocaţi de Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei şi nu de finanţare din partea Uniunii Europene, confuzia între Consiliul Europei şi Uniunea Europeană fiind regretabilă”, a menţionat Delegaţia UE care în acelaşi timp a respins tonul tendenţios şi denigrator din titlul ştirii ce, în mod fals, creează impresia că sprijinul acordat de UE, acţiunea UE în RM nu este eficientă iar cetăţenii R. Moldova nu ajung să beneficieze de acesta.

De asemenea, Delegaţia UE a ţinut să amintească că sprijină şi promovează respectarea drepturilor omului şi valorilor fundamentale în R.Moldova, iar una dintre aceste valori prioritare este o mass media independentă, pluralistă, de calitate înaltă care să servească interesul cetăţeanului şi să îi asigure o corectă informare.” Dezinformarea internă este la fel de dăunătoare interesului public ca şi cea externă.”

În context, deputata PLDM Maria Ciobanu a punctat că ”Zoiniţele lui Plahotniuc s-au făcut vestite prin manipulare a privitorului, ştiri false, mai nou, denigrarea UE!”

De menţionat că incidentul a coincis cu vizita la Chişinău, în perioada 3-6 aprilie, a unei delegaţii de europarlamentari care verifică între altele modul cum utilizează Republica Moldova sprijinul financiar din partea UE.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe