Elena Robu: Campaniile de binefacere ale instituţiilor RM fac imagine camuflată PD-ului

Ar fi mai bine şi mai corect ca guvernarea moldoveană să asigure un nivel de trai decent pentru cetăţenii săi, aşa încât să nu mai aibă nevoie de donaţii, afirmă Elena Robu.
Reprezentanţii IGP, SIS şi SPPS făcând acte de caritate
Reprezentanţii IGP, SIS şi SPPS făcând acte de caritate (elenarobu.md)

Jurnalista Elena Robu constată că înainte de sărbătorile religioase, cum ar fi Paştele sau Crăciunul, directorii sau adjuncţii instituţiilor de stat umblă cu ”torbele” prin satele Moldovei, antrenaţi de zor în campanii de binefacere. În loc să se ocupe de menţinerea securităţii cetăţenilor Republicii Moldova, Serviciul de Informaţii şi Securitate, Serviciul de Protecţie (SIS) şi Pază de Stat (SPPS), Inspectoratul General de Poliţie (IGP) sunt antrenate în asemenea campanii sociale care nu au nimic în comun cu activitatea lor de bază.

Elena Robu subliniază că instituţiile menţionate reprezintă statul care în prezent este condus de Partidul Democrat, iar prin acţiunile lor de caritate se face imagine camuflată PD-ului înainte de alegerile parlamentare. ”Este cinic şi un cerc vicios când guvernarea îi fură pe cetăţeni şi apoi le face acte de binefacere tot din banii cetăţenilor. Ar fi mai bine şi mai corect ca o guvernare să asigure un nivel de trai decent pentru oameni aşa încât să nu mai fie nevoie de donaţii.”

În context, jurnalista menţionează că distribuirea ajutoarelor sociale nu intră la nicio etapă în atribuţiile acestor instituţii ele având alte obligaţiuni şi responsabilităţi.

”De vreme ce SIS nu a putut detecta o persoană cu o grenadă în magazin, cred că ar fi mult mai util să se axeze pe munca şi obligaţiunile sale directe, decât să împartă cadouri de Paşte. La fel se întâmplă şi în cazul IGP sau SPPS. Ce face colonelul Gheorghe Cavcaliuc alături de un sac cu cartofi şi alte daruri oferite unei familii social-vulnerabile? Cine între timp asigură continuitatea exercitării obligaţiunilor lui de serviciu?”, se întreabă Elena Robu, într-un editorial publicat pe blogul său.

Autoarea editorialului atenţionează că şeful adjunct al IGP s-a aflat într-o delegaţie la Ierusalim care a adus în R. Moldova Focul Haric. Nu ar fi o problemă dacă s-ar face distincţie între persoana fizică şi funcţia pe care o deţine colonelul într-o instituţie de stat. Şi n-ar fi o problemă dacă şi-ar fi plătit singur deplasarea, dar aşa, pe banii contribuabililor, să îţi faci imagine şi să faci imagine partidului de guvernământ, adică PD-ului, ar fi un gest lipsit de respect faţă de cetăţenii în slujba cărora s-a angajat.

”La fel, umblă cu pomene înainte de Paşte şi şefului de la SPPS, Anatolie Golea. Vorbim despre o problemă politică la mijloc, iar asemenea binefaceri înainte de sărbători nu vin decât să crească suspiciunile unei acţiuni politice”, a adăugat Elena Robu, concluzionând că nicăieri nu este interzis să se facă acte de binefacere, dar atât timp cât nu îţi îndeplineşti atribuţiile şi obligaţiunile de serviciu, nu are rost să te implici în nişte acţiuni cu tentă politică. Însă, în Republica Moldova instituţiile statului aleg să fie în slujba unui partid, decât în slujba cetăţeanului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe