Iohannis, la ONU: Conflictele din regiunea Mării Negre rămân o ameninţare serioasă

Proliferarea conflictelor prelungite în vecinătatea României a îngreunat cooperarea regională şi a adus încrederea reciprocă la unele dintre cele mai scăzute niveluri istorice, a remarcat preşedintele Klaus Iohannis.
Klaus Iohannis (Epoch Times România)
Andrei Pricopie
21.09.2017

Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân în continuare o ameninţare serioasă, a atras atenţia miercuri, la Adunarea Generală a ONU, preşedintele Klaus Iohannis.

"Continuăm să fim preocupaţi de evoluţiile din domeniul securităţii din regiunea noastră, dar şi din jurul acesteia. Conflictele prelungite din regiunea Mării Negre rămân o ameninţare serioasă. Suntem încă martori ai unor acţiuni întreprinse în detrimentul principiilor şi normelor dreptului internaţional", a declarat Iohannis, citat de Agerpres.

Potrivit şefului statului, proliferarea conflictelor prelungite în vecinătatea noastră a îngreunat cooperarea regională şi a adus încrederea reciprocă la unele dintre cele mai scăzute niveluri istorice.

"Comunitatea internaţională ar trebui să sprijine în mod activ cooperarea regională, să stimuleze măsuri de consolidare a încrederii şi să abordeze aceste conflicte în mod decisiv", a precizat Iohannis.

Preşedintele a subliniat că România ar fi onorată să îşi aducă din nou contribuţia la activitatea Consiliului de Securitate.

"Candidatura noastră pentru un loc nepermanent în mandatul 2020-2021 este legată de implicarea categorică a ţării mele în sprijinirea eforturile ONU pentru pace şi securitate şi de angajamentul nostru ferm pentru pace, dezvoltare şi justiţie. Dacă efortul nostru de a deveni un membru nepermanent al Consiliului de Securitate pentru mandatul 2020-2021 va fi încununat cu succes, vom fi onoraţi să ne implicam şi mai mult în avansarea proiectelor noastre comune şi a Organizaţiei în ansamblu", a conchis Iohannis.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor