Iohannis: "Jos mâinile de pe DNA!"

Şeful statului avertizează guvernanţii în contextul informaţiilor privind o eventuală reorganizare a DNA şi DIICOT.
Klaus Iohannis
Klaus Iohannis (Florin Chirila/Epoch Times)

În conferinţa de presă ţinută joi la Palatul Cotroceni, întrebat dacă are cunoştinţe despre reorganizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) şi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT), preşedintele României a răspuns că a citit informaţiile vehiculate în presă, aşa cum a citit şi reacţia Ministerului Justiţiei, care a negat un asemenea scenariu.

Însă, potrivit preşedintelui, Guvernul a promis că nu va adopta pe ascuns modificarea Codului Penal şi totuşi a făcut-o, deci ne putem aştepta la orice.

"Am citit în media şi acuzaţia că s-ar pregăti, şi rectificarea din partea Guvernului că nu s-ar pregăti. Guvernul a mai spus şi altă dată că nu vrea să dea ordonanţă pentru modificarea Codului, că nu pune pe ordinea de zi. Fiecare poate să-şi imagineze ce doreşte, însă eu vă spun un lucru foarte clar şi mai ales guvernanţilor", a declarat preşedintele României, adăugând: "Jos mâinile de pe DNA!"

Ministerul Justiţiei a negat scenariul vehiculat în presă potrivit căruia s-ar intenţiona comasarea DNA cu DIICOT, prin ordonanţă de urgenţă, scopul fiind schimbarea şefilor celor două instituţii.

"Ministerul Justiţiei precizează faptul că nu are în vedere reorganizarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie şi a Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism şi infirmă toate informaţiile vehiculate recent în spaţiul public pe această temă", se spune în comunicatul de presă remis Epoch Times.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne