Imagini rare: şarpe mănâncă un alt şarpe (video)

Şerpi
Şerpi (captură video)

Şarpele brun oriental (Pseudonaja textilis), originar din Australia, este un prădător, otrava lui fiind printre cele mai puternice din lume: în lipsa unui antidot poate ucide un om în 15 minute. Recent, o femeie din Goodna, în apropiere de Brisbane, Australia, care întindea rufele s-a speriat groaznic atunci când a văzut unul chiar în curtea casei sale.

În plus, reptila tocmai atacase şi muşcase un alt şarpe, un piton covor (Morelia spilota). După bătălia iniţială, şarpele brun s-a retras pentru un timp, apoi, în momentul în care, din cauza otrăvii, pitonul a murit, s-a întors şi a început să-l înghită întreg.

Aventura a fost povestită de Sally Hill, care, împreună cu soţul său, deţine o firmă specializată în prinderea şerpilor, N&S Snakecatcher. Chemaţi de femeie, soţii Hill s-au grăbit la locul scenei şi au filmat cu telefonul mobil imaginile care apar în videoclipul de mai sus.

Pentru a-i permite şarpelui brun să-şi termine masa, soţii Hill l-au ghidat uşor într-o geantă specială. L-au lăsat acolo timp de aproximativ trei ore, până când acesta a teminat de mâncat pitonul. "Nu eram siguri dacă va reuşi, dar a reuşit", spune Sally Hill.

În cele din urmă, cuplul a eliberat şarpele într-o zonă sălbatică la câţiva kilometri de oraş. Şarpelui i-a priit masa, căci nu a regurgitat prada gigantică, ci chiar părea a fi într-o stare excelentă.

Potrivit soţilor Hill, scena este foarte neobişnuită, deoarece şerpii bruni orientali se hrănesc, de obicei, cu şoareci, şobolani şi păsări. Doar uneori au fost observaţi mâncându-şi semenii, sau alţi şerpi mai mici, dar nu reptile mari cum ar fi pitonul covor.

"Cred că oricare vânător de şerpi ar fi fost surprins să vadă o astfel de scenă", au declarat soţii Hill pentru ABC News.

Şarpele Pseudonaja textilis se întâlneşte de-a lungul coastei de est a Australiei, în habitate foarte diferite şi este activ în principal în timpul zilei. Acesta poate avea o lungime cuprinsă între un metru şi puţin peste doi metri. În ceea ce priveşte pitonii covor (Morelia spilota), lungimea medie a acestora este de aproximativ doi metri, dar pot atinge, de asemenea, patru metri lungime şi 15 kilograme în greutate.

Surse: ABC News, USA Today , YouTube