Amintiri din altă viaţă? Un băieţel de trei ani rememoreză poveşti dintr-o viaţă ca şarpe

Un băieţel povesteşte amintiri dintr-o viaţă anterioara, ca şarpe.
Un băieţel povesteşte amintiri dintr-o viaţă anterioara, ca şarpe. (The Epoch Times)

Universul este plin de mistere care schimbă cunoştinţele noastre actuale. În colecţia ''Dincolo de Ştiinţă'', Epoch Times adună poveşti despre aceste fenomene ciudate cu scopul de a stimula imaginaţia şi de a deschide posibilităţi nevisate până acum. Sunt ele adevărate? Dumneavoastră decideţi.

Dalawong, un băieţel din Tailanda, avea trei ani când l-a întâlnit prima dată pe Hiew, un amic al tatălui său. Spre surprinderea celor din jur, deşi nu-l mai văzuse niciodată pe Hiew, băieţelul părea să ştie, în detaliu, cum s-a luptat acesta în trecut cu un şarpe.

Cum a ajuns micuţul să cunoască aceste detalii a fost un mister, pe care Dalawaong l-a explicat într-un mod cu totul neaşteptat. Puştiul a susţinut ca-şi aminteşte cum Hiew s-a luptat cu şarpele deoarece el este chiar reîncarnarea acelui şarpe.

Astfel, băieţelul a relatat cum, în viaţa sa anterioară, ca şarpe, în peştera în care locuia au pătruns doi câini cu care s-a luptat, înainte de a se confrunta cu stăpânul acestora, Hiew, care l-a şi ucis. Dalawong a mai povestit cum tatăl său a mâncat o bucată din corpul şarpelui ucis. Atât Hiew cât şi tatăl băieţelului au confirmat detaliile rememorate de copil.

Băiatul a atins umărul lui Hiew, amintindu-i că acolo a fost muşcat de şarpe şi, într-adevăr, bărbatul avea o cicatrice pe umărul atins de băieţel.

Dalawong a mai povestit că deşi la început a fost supărat pe Hiew pentru că l-a ucis, apoi l-a iertat, căci viaţa de şarpe nu era deloc plăcută şi, omorându-l, Hiew l-a eliberat de o soartă nefericită. Tocmai din acest motiv, Dalawong a omorât, ulterior, mulţi şerpi, convins că le face un bine.

Mai mult, întâmplător sau nu, băieţelul s-a născut cu o boală de piele care a făcut ca partea de jos a corpului să-i fie acoperită de solzi, precum pielea de şarpe.

Povestea lui Dalawong a fost investigată de Francis Story, fost asociat al răposatului doctor Ian Stevenson, psihiatru şi cercetător în domeniul reîncarnării la Universitatea din Virginia şi inclusă în cartea “Reîntoarcerea la Viaţă: Cazuri extraordinare ale unor copii care îşi amintesc vieţile trecute”, publicată de Dr. Jim Tucker, succesor al lui Stevenson în acest domeniu de cercetare.

Dr. Tucker nota în cartea sa că deşi mulţi oameni cred că, după moarte, sufletul unui om se poate reîncarna în altă fiinţă umană, pentru mulţi ideea că un animal s-ar putea reîncarna în om este greu de acceptat. “Acest caz (povestea lui Dalawong) m-a şocat şi pe mine”, scrie Tucker, adăugând însă că povestea băieţelului tailandez nu este singulară şi că a mai auzit şi alte cazuri de copii care îşi amintesc că în alte vieţi au fost animale. Totuşi astfel de situaţii reprezintă un procent foarte mic din numărul de cazuri de reîncarnare documentate de dr.Stevenson, a precizat specialistul.

Cercetătorul a reamintit cazul unui alt băieţel, de această dată american, care susţine că este reîncarnarea unui cimpanzeu. Peter, cum se numeşte băiatul, şi-a amintit despre viaţa sa ca cimpanzeu în momentul în care a primit cadou nişte bomboane.

Băieţelul a povestit că a trăit ca cimpanzeu la zoo iar un băieţel a aruncat cu bomboane în cuşca sa iar el, neştiind ce să facă cu acestea, le-a aruncat înapoi. Peter i-a relatat mamei sale cu lux de amănunte şi cum a fost capturat din sălbăticie şi adus la zoo.

Comentând acest caz, Tucker declara: “Aş putea, la o adică, accepta ideea că un cimpanzeu îşi poate aminti conştient o întâmplare, însă nu pot să cred că un şarpe îşi poate reaminti detalii precise despre locul unde a trăit, lucruri care i s-au întâmplat şi că, ani mai târziu, îl poate recunoaşte pe cel ce l-a ucis. Este adevărat că nu am cum şti ce se întâmplă în mintea unui şarpe, dar această situaţie este mai mult decât pot eu accepta.

După ce a studiat numeroase cazuri în care amintirile din viaţa anterioară relatate de copii s-au verificat, dr. Tucker s-a convins că reîncarnarea există şi că mintea supravieţuieşte corpului după moarte. În ceea ce priveşte povestea lui Dalawong însă, doctorul american preferă să creadă că detaliile pe care băieţelul le ştia despre confruntarea dintre şarpe şi amicul părinţilor săi nu sunt amintiri dintr-o viaţă anterioară ca şarpe, ci că i-au parvenit cumva acestuia într-un alt mod misterios, care îi scapă cercetătorului.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură