Un american supravieţuieşte unei lovituri de fulger, muşcăturii unui păianjen veninos şi a unui şarpe (video)

Kyle Cook
Kyle Cook (Captură video)

Trebuie să fii foarte norocos pentru a supravieţui după tot ceea ce i s-a întâmplat unui american în vârstă de 31 ani din Lakeland (Florida, SUA). În ultimii patru ani, Kyle Cook - un adevărat supravieţuitor - a fost lovit de fulger, muşcat de un păianjen veninos şi de un şarpe cu clopoţei. Şi da, el încă este în viaţă!

În 2012, au început necazurile sau norocul său, în funcţie de modul în care sunt privite evenimentele. Cook conducea o maşină de măturat străzile în momentul în care furtuna s-a dezlănţuit. Vehiculul s-a oprit, iar el a coborât în acelaşi moment în care fulgerul a lovit la trei metri distanţă. Curentul electric a parcurs o băltoacă, a lovit maşina şi a ajuns la mâna stângă a lui Cook, acesta fiind aruncat la o distanţă de 1,80 metri, unde a rămas inconştient.

Doctorii i-au spus că a suferit un atac de cord uşor - acesta a fost modul în care a supravieţuit "întâlnirii" cu fulgerul.

În luna aprilie a.c., Cook a fost înţepat la mâna stângă de un păianjen veninos (Chilean recluse spider). La acea vreme, el lucra ca şofer de camion. Dus la spital, medicii i-au drenat chirurgical acumularea de toxine: nu mulţi pot spune că au supravieţuit muşcăturii unui păianjen veninos.

Ultimul ghinion (sau nu!) s-a petrecut la 11 august a.c. în timp ce tundea gazonul casei sale. La un moment dat, a auzit un zgomot. La început a ezitat, crezând că este un greier, sau că provenea de la maşina de tuns iarbă pe care o folosea. Când a oprit maşina, a văzut la mai puţin de un metru de el un şarpe cu clopoţei încolăcit, cu o lungime de aproximativ 1,5 metri.

Îngheţat de frică, a dat înapoi, dar ghinionul său a fost că a călcat pe un băţ, iar zgomotul a alertat şarpele care l-a muşcat de gleznă.

La camera de urgenţă a spitalului din Lakeland, doctorii i-au spus că a avut noroc, colţii şarpelui nu au pătruns dincolo de un strat de ţesut gras.

Uşurat că a scăpat şi de această probă mortală, Cook a declarat într-un interviu pentru The Ledger: "Trebuie să-mi procur un balon de protecţie".