Eduard Digore: R. Moldova va reveni la normalitate doar după ce PD va fi declarat neconstituţional, iar membrii săi pedepsiţi

Digore Eduard, avocat din R. Moldova
Digore Eduard, avocat din R. Moldova (facebook.com/Digore E.)

Avocatul Eduard Digore afirma că nu se va corecta nimic în viitorul Republicii Moldova dacă va fi acceptată ideea de a ierta şi a şterge toate atrocităţile comise de cei din Partidul Democrat. „Nu vom putea susţine că tindem spre a construi un stat democratic cu un viitor mai bun. Cei care au susţinut necondiţionat „regimul criminal” nu se vor schimba peste noapte.”

Acesta notează că „regimul” nu putea să-şi atingă obiectivele sale de capturare a statului, instituţiilor şi procuraturii cu dosare penale şi aruncarea în beciurile Penitenciarului nr. 13, furtul miliardului, înfometarea bătrânilor, "deportarea" cetăţenilor peste hotare şi „batjocura faţă de ei, şi multe, multe altele, prin acţiunile unui singur om!”.

„În calitate de beneficiari şi complici urmează a fi cercetaţi toţi (până la proba contrarie). Iar aici, lucrurile stau foarte simplu! Atâta timp cât nu se denunţă toate faptele ilegale, cu indicarea instigatorilor, autorilor şi complicilor, nu avem cum să putem analiza la modul serios aceste dezasocieri de ultimă oră”, a adăugat avocatul care la alegerile parlamentare a apărat în instanţă diaspora.

Eduard Digore şi-a exprimat convingerea că R. Moldova va putea reveni la normalitate, doar dacă acţiunile promovate de membrii Partidului Democrat vor fi cercetate şi sancţionate, iar formaţiunea va fi declarată neconstituţională.

„Cer celor din ACUM să iniţieze toate formalităţile pentru sesizarea Curţii Constituţionale privind declararea neconstituţionalităţii acestui partid. Nu putem merge cu jumătăţi de măsură”, a conchis avocatul.

Politologul Dionis Cenuşă a declarat recent că gradual se încearcă o distanţare a democraţilor de oamenii asociaţi cu regimul lui Vladimir Plahotniuc astfel fiind create precondiţii pentru a spăla trecutul PDM cu scopul asigurării unei imagini acceptabile pentru a participa la coaliţii politice ulterioare, deja oficiale, cu PSRM şi cu alţii.