Ghinea, revoltat: Mi se pare o ticăloşie incredibilă. Inconştienţa acestor politicieni nu are limite

Şeful Consiliului Judeţean Vaslui, pesedistul Dumitru Buzatu, îi împiedică pe primari să acceseze fonduri europene, acuză fostul ministru Cristian Ghinea, candidat USR la parlamentare.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Preşedintele Consiliului Judeţean Vaslui, pesedistul Dumitru Buzatu, trebuie să renunţe să mai facă presiuni asupra aleşilor locali ce doresc să participe la întâlnirea de vineri de la Iaşi cu premierul Dacian Cioloş, a declarat joi, în cadrul unei conferinţe de presă, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

"Mi se pare o ticăloşie incredibilă să nu laşi oamenii să meargă acolo, în condiţiile în care Guvernul Cioloş are o politică anti-sărăcie gândită special pentru zone ca Vasluiul", a declarat Ghinea.

Fostul ministru a explicat că, în ciuda sprijinului pe care actualul Guvern l-a oferit autorităţilor locale pentru a construi strategii eficiente de combatere a sărăciei, liderii PSD refuză acest ajutor din motive politicianiste.

Ghinea a dat ca exemplu faptul că preşedintele PSD-ist al CJ Vaslui, Dumitru Buzatu, îi împiedică pe primari să acceseze serviciul de consultanţă pentru proiecte pe fonduri europene înfiinţat de Guvernul Cioloş pentru Valea Jiului, Roşia Montana şi Vaslui.

"La prefectura Vaslui există doi oameni plătiţi de Ministerul Fondurilor Europene pentru a asista autorităţile locale în scrierea de proiecte pentru accesarea fondurilor europene. Spre mirarea noastră, PSD local blochează acest ajutor", a declarat Cristian Ghinea.

În timp ce fostul ministru susţine că judeţul Vaslui este pe locul patru în clasamentul judeţelor care au atras cele mai puţine fonduri europene şi unul dintre cel mai sărace, şeful PSD Vaslui acuză că asta este "vrăjeală de tehnocraţi".

"Inconştienţa acestor politicieni nu are limite", a precizat, revoltat, fostul ministru al Fondurile Europene, care crede că Vasluiul este, totodată, un bun exemplu al unei paradigme pe care politica PSD-ului a generat-o acolo unde a avut puterea absolută – judeţ sărac, baron bogat.

Candidatul USR le-a dezvăluit vasluienilor că PSD i-a repartizat Vasluiul Anei Birchall, care are în declaraţia de avere investiţii în străinătate de 23 de milioane de euro, fără a preciza detalii.

"Este o situaţie similară cu cea de la Teleorman, acolo unde baronul Liviu Dragnea este foarte bogat, nu ştim de unde, iar judeţul foarte sărac. Birchall este cel mai vechi oficial român în funcţie în domeniul fondurilor europene - a fost şefa comisiei parlamentare care supraveghează şi monitorizează cheltuirea fondurilor europene din 2012 până acum, timp în care s-au schimbat şase miniştri. Mi se pare aiuritor modul în care a asistat pasivă cum acest judeţ nu atrage fonduri europene", a subliniat Ghinea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne