Cristian Ghinea: Guvernul Ponta a căzut pentru că 40.000 de oameni i-au spus că împăratul e gol

Victor Ponta s-a dat jos de pe scaunul de la Palatul Victoria după ce o mulţime de oameni au manifestat paşnic contra unui "guvern falimentar moral", a opinat fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.
Cristian Ghinea
Cristian Ghinea (Epoch Times România)

Guvernul condus de premierul Victor Ponta a căzut pentru că 40.000 de oameni, cu copii şi steaguri, i-au spus că împăratul e gol, a declarat vineri, pe contul său de Facebook, fostul ministru al Fondurilor Europene, Cristian Ghinea.

"Nu am uitat. A trecut un an de la manifestaţia Colectiv care a provocat demisia lui Victor Ponta. Am fost atunci în stradă. Apoi am refuzat să schimb fotografia aceasta din frontpage. Deşi mi s-a spus că nu e potrivit pentru un ministru o poză de la proteste. Am spus că atâta vreme cât lucrez pentru guvern această fotografie stă pe frontpage, să nu uit de ce fac asta.

O mulţime de oameni manifestând paşnic contra unui guvern falimentar moral. Guvernul Ponta a căzut pentru că 40.000 de oameni, cu copii şi steaguri, i-au spus că împăratul e gol. Ponta a făcut atunci un gest decent. Restul se ascundeau", a precizat Cristian Ghinea.

Fostul ministru al Fondurilor Europene îl acuză însă pe Victor Ponta, că, între timp, încearcă să rescrie istoria.

Victor Ponta, 4 noiembrie 2015:

"Am obligaţia să constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii."

"Supărarea şi suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic."

Victor Ponta, 2016:

"Se dorea să se întâmple în România ce s-a întâmplat în Ucraina, aşa, un <". (…) Sper să nu se mai organizeze un Colectiv!"

Cristian Ghinea şi-a exprimat speranţa că, pe viitor, să nu mai avem "guverne falimentare moral". "Nu am uitat cum eraţi atunci. Venim la Parlament!", a adăugat fostul ministru, care a devenit acum unul dintre liderii Uniunii Salvaţi România.