Galaţi: Salariaţii de la ArcelorMittal Tubular Products au intrat în grevă generală

Epoch Times România
29.03.2012

Angajaţii societăţii ArcelorMittal Tubular Products, fosta secţie de ţevi sudate din combinatul siderurgic din Galaţi, au intrat, joi dimineaţă, în grevă generală pe termen nelimitat, nemulţumiţi de oferta salarială pe 2012 avansată de patronat, transmite corespondentul NewsIn.

Luni, angajaţii societăţii au fost în grevă de avertisment de două ore, protest care a fost urmat de noi discuţii între management şi reprezentanţii salariaţilor, rămase fără rezultat însă.

"ArcelorMittal Tubular Products Galaţi recunoaşte şi respectă dreptul angajaţilor de a organiza o grevă, în condiţiile legii. Suntem în dialog permanent cu reprezentanţii angajaţilor şi facem eforturi în vederea încheierii Contractului Colectiv de Muncă pe 2012 care să protejeze slujbele, salariile, drepturile financiare şi nonfinanciare ale angajaţilor şi pentru a creşte veniturile prin bonusuri financiare, soluţie despre care credem că este singura posibilă în actualul context economic", a declarat Dorian Dumitrescu, Country Communicator ArcelorMittal.

Organizaţiile sindicale de pe platforma ArcelorMittal Galaţi şi-au anunţat susţinerea pentru colegii lor de la Ţevi Sudate.

Cei 170 de angajaţi de la ArcelorMittal Tubular Products au decis să declanşeze proteste după ce negocierile salariale s-au încheiat fără un acord cu patronatul. Oamenii cer majorarea cu până la 200 de lei a salariilor şi creşterea cu câte 50 de lei a celor două prime anuale, de Paşti şi de Crăciun, acum în valoare de 400 de lei fiecare. Patronatul susţine, însă, că nu le poate oferi angajaţilor decât un bonus de 2 la sută din venitul anual în iulie, unul de 2,5 la sută în decembrie, dacă societatea nu are pierderi, precum şi un procent mai mare de promovare a salariaţilor şi un nivel de încadrare superior pentru muncitori.

Premierul Mihai Răzvan Ungureanu are, joi, o întrevedere cu reprezentanţi ai companiei Arcelor Mittal, la Palatul Victoria.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor