Galaţi: Angajaţii de la ArcelorMittal Tubular Products au intrat în grevă de avertisment

Epoch Times România
26.03.2012

Salariaţii ArcelorMittal Tubular Products, fosta secţie de ţevi sudate din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi, au declanşat luni, la ora 13.30, o grevă de avertisment de două ore, cu încetarea lucrului.

„Greva de avertisment a început la ora 13.30 şi se va încheia la ora 15.30, afectând desfăşurarea activităţii în ultima oră din schimbul de dimineaţă şi în prima oră din schimbul de după-amiază”, a declarat, luni, liderul Sindicatului Solidaritatea al Metalurgiştilor din România, Gheorghe Tiber.

Cei 170 de angajaţi ai ArcelorMittal Tubular Products au ales să recurgă la această acţiune de proteste la sfârşitul unor negocieri salariale care s-au încheiat fără un acord cu patronatul. Reprezentanţii salariaţilor cer majorarea cu până la 200 de lei a salariilor din societate şi creşterea cu câte 50 de lei a celor două prime anuale, de Paşti şi de Crăciun, acum în valoare de 400 de lei fiecare.

Conducerea ArcelorMittal Tubular Products susţine, însă, că nu le poate oferi angajaţilor decât un bonus de 2 la sută din venitul anual în iulie, un bonus de 2,5 la sută în decembrie, dacă societatea nu are pierderi la final de an, precum şi un procent mai mare de promovare a salariaţilor şi un nivel de încadrare superior pentru muncitori.

Oferta prezentată de managementul ArcelorMittal Tubular Products este similară celei acceptate, la începutul acestui an, de către organizaţiile sindicale din combinatul siderurgic ArcelorMittal Galaţi.

ArcelorMittal este cea mai mare companie siderurgică din lume, fiind prezentă în peste 60 de ţări. În România, grupul controlează combinatele din Galaţi şi Hunedoara, fabricile de ţevi din Roman şi Iaşi, operatorul portuar Romportmet Galaţi şi filiala locală a companiei de construcţii ArcelorMittal Construction.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor