Fost lider democrat atacă direct clanul Clinton. Establishmentul democrat la Washington, zguduit încă odată

Evoluţii explozive la Washington. Clanul Clinton pare să piardă războiul.
Donna Brazile, fosta preşedintă a Comitetului Naţional Democrat.
Donna Brazile, fosta preşedintă a Comitetului Naţional Democrat. (Alex Wong/Getty Images)

Există multe detalii picante într-un fragment făcut public în avans din următoarea carte a fostei preşedinte a Comitetului Naţional Democrat, Donna Brazile.

Brazile, care a apărut pe scenă în toamna anului 2016 pentru a face curăţenie în urma fostei şefe a Convenţiei Democrate Naţionale, Debbie Wasserman Schultz (care a demisionat în urma unuia dintre numeroasele scandaluri care au zguduit Partidul Democrat anul trecut), a descoperit că, în esenţă, Hillary Clinton a cumpărat partidul, care avea mare nevoie de bani, şi l-a folosit pentru a-l bloca pe candidatul independent Bernie Sanders.

Dar acest lucru nu este complet nou. Până la urmă, Wasserman-Schultz a fost înlăturată din cauza conţinutului emailurilor hăckuite şi distribuite, care au demonstrat că ea şi echipa sa i-au subminat pe Sanders şi pe susţinătorii săi.

Detaliile investigaţiei lui Brazile sunt fascinante pentru cei obsedaţi de politică. Dar, există un mesaj mai important în spatele investigaţiei sale: Clanul Clinton este terminat, după cum o arată luări de poziţie recente ale suporterilor tradiţionali ai acestuia.

Forjată în luptele brutale ale scenei politice din Arkansas şi consolidată de alegerile primare democratice din 1992, maşinăria politică a clanului Clinton a fost una dintre cele mai de temut în istoria recentă. În momentul în care scandalul ce a dus la punerea sub acuzare a fostului preşedinte Bill Clinton era în plină ascensiune, cruzimea şi natura răzbunătoare a organizaţiei au fost atât de temute încât până şi democraţii rămaşi fără conştiinţă nu au îndrăznit să vorbească despre acest lucru într-o manieră prea fermă.

Mesajul din sânul Partidului la finalul anilor de guvernare a clanului Clinton: membrii acestuia supravieţuiesc mereu şi nu uită niciodată. Liste de inamici, scurgeri care pot distruge cariere şi răzbunări amânate pentru mult timp. Orice este nevoie pentru a supravieţui.

După ce de-a doua încercare de a câştiga preşedinţia SUA, Hillary Clinton s-a aflat într-un turneu de câteva săptămâni pentru a promova propria-i versiune, foarte diferită de cea a Donnei Brazile, privind alegerile prezidenţiale din 2016. În propriile sale cuvinte, Clinton a fost pur şi simplu prea decentă pentru a fi la fel precum republicanii corupţi şi cruzi. Mesajul lui Clinton către partidul ei a fost: m-aţi dezamăgit când am avut cea mai mare nevoie de voi.

Mai şocant, conform unui articol Newsweek, Brazile îşi dedică noua sa carte memoriei lui Seth Rich, unul dintre angajaţii Convenţiei Democrate, omorât în condiţii extrem de suspecte la Washington, după ce în presă s-au scurs emailuri care atestau frauda electorală comisă de clanul Clinton în primarele democrate - în defavoarea lui Bernie Sanders, contra-candidatul lui Clinton.

Recunoaşterea morţii lui Seth Rich de către un fost preşedinte al Partidului Democrat - dar şi preluarea ştirii de către ziare super-mainstream ca Newsweek - arată un grad masiv de dezintegrare a stângii americane şi de erodare a controlului menţinut în ultimii ani de democraţi şi in general de establishmentul politic.

Cazul lui Seth Rich despre care Epoch Times România a scris la timpul cuvenit (în ciuda muşamalizării lui de către presa mainstream), este şocant, chiar pentru starea establishmentului politic american.

Rich a fost împuşcat din spate, seara, pe când se întorcea de la serviciu către casă. Cazul a fost clasat drept furt, deşi Rich avea asupra sa bunurile de valoare - portofel, bani etc. Circumstanţele crimei arată că a fost comisă la vedere - parcă pentru a avertiza viitorii amatori.

La câteva zile după moartea sa, fondatorul Wikileaks, Julian Assange, a menţionat cazul lui Seth Rich într-un interviu cu un post important de televiziune olandez - sugerând că Rich era sursa pentru Wikileaks, fără însă să recunoască acest lucru.

Cazul asasinării lui Seth Rich a fost muşamalizat masiv de presă, deşi a cauzat vâlvă în SUA.

Recunoaşterea morţii lui Seth Rich de către un fost preşedinte al Partidului Democrat - dar şi preluarea ştirii de către ziare super-mainstream ca Newsweek - arată un grad masiv de dezintegrare a stângii americane şi de erodare a controlului menţinut în ultimii ani de democraţi şi, în general, de establishmentul politic.