Florida anunţă 10 noi cazuri de Zika. Transmiterea a fost probabil locală

Guvernatorul din Florida, SUA, a cerut autorităţilor federale să activeze o echipă de intervenţii de urgenţă. Cel puţin 14 persoane au contactat virusul Zika în Miami, probabil prin înţepături de ţânţari.
Virusul Zika afectează bebeluşii, care se pot naşte cu microencefalie. (Captură Foto)
Andrei Popescu
02.08.2016

Guvernatorul statului Florida, Rick Scott, a anunţat luni că Departamentul de Sănătate din Florida a identificat alte 10 persoane care au contactat virusul Zika în Miami, probabil, prin înţepături de ţânţari.

Scott a declarat că a cerut Centrului american pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor (CDC) să activeze o echipă de intervenţii de urgenţă pentru a sprijini autorităţile locale.

“Echipa va fi formată din experţi în domeniul sănătăţii publice, al cărei rol este acela de a completa eforturile noastre de răspuns la transmisiile locale confirmate ale virusului Zika”, a declarat guvernatorul.

El a recomandat, de asemenea, ca femeile care locuiesc sau lucrează în zona în care au fost raportate infecţiile şi care sunt fie însărcinate sau se gândesc să rămână însărcinate să viziteze un medic pentru a primi asistenţă.

“Vom continua să protejăm siguranţa rezidenţilor şi a vizitatorilor prin supraveghere constantă şi strategii agresive, precum amplificarea pulverizării de substanţe împotriva ţânţarilor, care au permis statului nostru să lupte împotriva unor viruşi similari”, a adăugat Scott.

Două dintre cele 14 persoane identificate până acum sunt femei, iar restul, bărbaţi.

Se aşteaptă ca CDC să emită un anunţ către femeile care sunt însărcinate sau se gândesc să rămână însărcinate şi să le ceară să evite călătoriile inutile în zona afectată de virus, situată la nord de centrul oraşului Miami”, a adăugat Scott.

Peste 200 de persoane au fost testate pentru virus în regiunile Miami- Dade şi Broward County, după rapoartele privind transmiterea locală a virusului Zika.

Deşi 1.600 de persoane au raportat infecţia în SUA, cazurile din Miami marchează primele situaţii în care virusul s-a răspândit prin intermediul ţânţarilor locali.

Oficialii americani din domeniul sănătăţii nu se aşteaptă la o epidemie similară cu cea din Brazilia, unde peste 1,5 milioane de oameni au fost infectaţi şi au fost înregistrate peste 1.000 de cazuri de microcefalie.

Autorităţile din domeniul sănătăţii au asociat virusul Zika cu o creştere a cazurilor de microcefalie, o afecţiune care constă într-un cap anormal de mic la nou- născuţi.

Preşedintele american Barack Obama a anunţat vineri că guvernul federal este pregătit să ofere asistenţă statului Florida pentru a combate răspândirea virusului.

La începutul acestui an, Obama a cerut Congresului SUA să aprobe suma de 1,9 miliarde de dolari pentru a opri virusul să se răspândească pe plan intern. Totuşi, Congresul dominat de republicani şi-a încheiat sesiunea de vară fără să aprobe fondurile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor