Virusul Zika nu îngrijorează pe sportivii români

"Sportivii din cadrul federaţiei noastre nu sunt îngrijoraţi de virusul Zika, oricum, noi evoluăm indoor, nu în aer liber ca alte discipline" - Nicu Vlad, preşedintele Federaţiei Române de specialitate
(Rio 2016 Olympic Games/facebook)

Preşedintele Federaţiei Române de specialitate Nicu Vlad, a afirmat că sportivii care vor reprezenta ţara noastră la Jocurile Olimpice din această vară de la Rio de Janeiro, nu sunt deloc îngrijoraţi de o eventuală infectare cu virusul Zika întrucât această disciplină nu se desfăşoară în aer liber.

"Noi am discutat în cadrul unui Comitet Executiv al Federaţiei Internaţionale de Haltere problema virusului Zika. S-au făcut informări la nivel de federaţii, dar din câte am înţeles riscul nu este aşa de mare în perioada desfăşurării Jocurilor Olimpice. Sportivii din cadrul federaţiei noastre nu sunt îngrijoraţi de virusul Zika, oricum, noi evoluăm indoor, nu în aer liber ca alte discipline", a declarat oficialul FRH.

Nicu Vlad, care este prim vicepreşedinte al Federaţiei Internaţionale de Haltere şi membru în Comitetul Executiv al acestui for, a susţinut deasemenea că în perioada desfăşurării JO 2016 vremea în Brazilia este mai rece, şi nu reprezintă un mediu prielnic ţânţarilor.

România va participa la această disciplină cu patru sportivi, două la masculin şi două la feminin, ei urmând să fie nominalizaţi de FRH în perioada 15-20 iulie.